1/23/20

«Сила нації – в її єдності»


     22 січня 1919 року в Києві на Софійському майдані сталася визначна подія в історії нашого народу - урочисте проголошення Акту Злуки: в єдину українську соборну державу об'єдналися Українська Народна Республіка і Західноукраїнська Народна Республіка.
    В ОЗ «Твіржанський ЗЗСО І-ІІІ ст.- ЗДО» до 101 річниці Соборності України учні 10-Б класу під керівництвом педагога-організатора Сільник М.В. провели  захід «Сила нації – в її єдності». Учасники свята розповідали присутнім про історичні передумови Дня Соборності. Також школярі переглянули відео «Злука. День Соборності України». Флешмоб «Людської пам'яті свіча хай запалає» учасники дійства присвятили пам'яті незліченних жертв наших співвітчизників, покладених на вівтар незалежності та соборності. Всі разом молилися за тих, хто відстоює право України бути гордою державою,  хто захищає її територіальну цілісність. Бажали всім мужнім українським воїнам скоріше повернутися додому, до своїх родин.
      Свято проведено під гаслом єднання Сходу і Заходу України:
                                   Єднайся, рідна Україно!
                                   Єднайся, Північ, Південь, Захід, Схід!
                                   Єднаймось, браття українці!
                                   Поки живий вкраїнський рід!


     Збереження територіальної цілісності нашої країни, зміцнення єдності її регіонів, розмаїття і відмінність яких склалися внаслідок історичних обставин, і надалі залишається не тільки актуальним, але й невідкладним завданням.




Немає коментарів:

Дописати коментар