1/29/20

«Крути – і сум, і біль, і вічна слава України»


29 січня – День пам’яті героїв Крут. Саме там, під Крутами, у 1918 році відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність.
До 102 річниці того кривавого бою в ОЗ «Твіржанський ЗЗСО І-ІІІ ст. – ЗДО» пройшов вечір пам’яті «Крути – і сум, і біль, і вічна слава України»(педагог-організатор Сільник М. В.).
Патріотичними рядками під супровід сумної музики захід розпочали вихованці гуртка «Джура»(керівник гуртка Захарко Т.А.).
Молитвою та хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто віддав своє життя у боротьбі за волю України. Ведучі заходу розповідали про історичні події, які відбулися у січні 1918 року на залізничній станції Крути. Учні 9 класу виконали пісню «Я тебе ненавиджу, війна» (учителька музичного мистецтва Козак І.В.). Присутні переглянули відео «Бій під Крутами» та презентацію «Ніколи Україні не забути цих юних душ нескорений політ».
У серцях українців бій під Крутами назавжди залишиться символом героїзму та жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну.
Герої не вмирають, вони живуть в пам’яті та справах наступних поколінь.
Сьогодні, коли в Україні іде війна, молодь, як і колись, в далекому 1918 році, перебуває в перших рядах боротьби за цілісність нашої держави. Тож терпіння, мужності всім нам у святій справі – боротьбі за волю України!

Немає коментарів:

Дописати коментар