12/22/19

ПРАВОВИЙ МАРАФОН

В рамках Всеукраїнського тижня права з 09.12 до 13.12.2019 р. в ОЗ «Твіржанський ЗЗСО І-ІІІ ст. - ЗДО» проходив правовий марафон під назвою «Правові знання – веління часу». Заходи, що проводилися протягом тижня були спрямовані на отримання знань, навичок, ставлень і ціннісних орієнтацій, необхідних людині для ефективного соціального функціонування, реалізації її життєвих цілей і завдань, забезпечення умов для формування елементів правової культури, правових орієнтирів та правомірної поведінки учнів.
Розпочався правовий марафон із калейдоскопу новин «Знання у світі права», де учні 9 класу за допомогою радіомовлення розповіли цікаві факти про найдивніші закони в різних країнах світу.
У середу відбулася зустріч учнів 10 класу зі старшим інспектором з ювенальної превенції Мостиського ВП Яворівського ВП ГУНП у Львівській області старшим лейтенантом поліції Вікторією Петик. Правове коло та юридична вікторина, яку проводила старший інспектор, були цікавими та повчальними для старшокласників.
Четвер для учнів нашого закладу запам’ятався проведеним під керівництвом вчителя правознавства Кисіль Л. О. правовим брейн-рингом «Свої права ти добре знай, їх шануй та поважай». Між командами учнів 10-А класу «Освітяни» та 10-Б класу «Феміда» було проведено 7 раундів, з якими учнів знайомили ведучі, оцінювало почесне журі. Глибокі та ґрунтовні правові знання обох команд допомогли присутнім у залі вболівальникам пригадати свої права та обов’язки. Підводячи підсумки всіх раундів, журі визнало, що у їх роботу «втрутилася» сама богиня Феміда. Завдяки додатковим балам-фемідкам, які кожна команда отримала від своїх вболівальників після конкурсу із ними, рахунок було вирівняно. Перемогла дружба та справедливість.
З метою правового виховання учнів, формування в них правового світогляду та правової культури, почуття особистої відповідальності та усвідомлення невідворотної кари за правопорушення у філії «Мистицький ЗЗСО І-ІІ ст. - ЗДО» було проведено інформаційну хвилинку «Знання у світі права» під час якої учні ознайомились з Конвенцією про права дитини. Правознавчий конкурс «На терезах Феміди» допоміг учням 8-9 класів визначити кожному праву відповідний обов’язок. З учнями початкової школи було проведено навчально-виховну гру «Казкова правознавча лотерея», під час якої учні вчилися знаходити вихід із нестандартних ситуацій. Поважне ставлення до законів та правил співжиття учні висловили у творчих роботах «Як жити за законом».
У рамках марафону на базі філії «Хоросницький ЗЗСО І-ІІ ст.» було проведено такі заходи: конкурс малюнків "Ми проти насильства"; перегляд та обговорення фільму "Країна іграшок"; заняття-гра "Знай свої права та обов'язки".
13 грудня 2019 року команда учнів 10-А та 10-Б класів «Феміда» (Паркасевич С., Головко А., Пахолок Д., Поцілуйко М., Гожа К., Солтис А.) брали участь у Всеукраїнському інтелектуально-розважальному конкурсі "Правничі ігри - 2019". Метою проведення заходу стало популяризації професії поліцейського, широке залучення молоді до правничої просвітницької діяльності, а також правове виховання дітей. Команда нашого опорного закладу була нагороджена подяками за активну участь.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар