12/19/19

День Святого Миколая

День Святого Миколая — час подарунків, сподівань та очікування дива. На це свято чекають як дітлахи, так і дорослі, бо кожен вірить, що його мрії справдяться.
18 грудня в ОЗ «Твіржанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів – ЗДО»( директорка Книшик С.І.) проведено виховний захід «Ходить по землі Святий Миколай», який підготували учні 5 класу разом із класним керівником Кисіль Л.О. Меценатом свята був Сергій Кіра, який уже третій рік поспіль привозить подарунки в опорний заклад. Цього року подарунки від Миколая одержали і вихованці філії «Хоросницький ЗЗСО І-ІІст» та філії «Мистицький ЗЗСО І-ІІ ст. – ЗДО». Також до нас завітали друзі-партнери з Польщі: Рената Кудла, директор гімназії в Болєстрашицах, та Єжи Гуралєвіч, заступник пана старости Перемишльського повіту.
Учасники театралізованого дійства подарували усім діткам святковий настрій, а дорослим - можливість хоч на хвилинку повернутися в дитинство.
З великим натхненням діти читали вірші Миколаю та дарували йому пісні. Присутнім сподобалась сценка про малих бешкетників Марію та Романа, які вночі відправляються на пошуки Миколая, щоб попросити у нього пробачення за непослух. По дорозі зустрічають іграшок, які мандрують до чемних діток. Злі чортики перешкоджають мандрам. Світлі та добрі ангели допомагають усім зустріти Миколая Чудотворця.
 
Учасники гуртка «Гармонія» зачарували глядачів майстерним музичним оформленням дійства (керівник – учителька музичного мистецтва Козак І.В.).
Про святкову і зимову атмосферу у школі подбало учнівське самоврядування, а саме Міністерство артдизайну, за діяльність якого відповідає учениця 9 класу Приймак Анастасія. Власноруч виготовляли ялинку, іграшки, оригінальні сніжинки. Креативно прикрасили не лише актову залу, а й подбали про святкове оформлення усієї школи. Створена учнями фотозона стала улюбленим місцем для святкових світлин.
З ініціативи Міністерства волонтерського руху під керівництвом учениці 10-А класу Панило Тетяни увесь ОЗ долучився до волонтерської акції «Миколай про тебе пам’ятає». Учні збирали іграшки, солодощі, інші речі й відправили у Центр-Волонтаріату Мостищини.
Нехай добрі справи Святого Миколая будуть прикладом для кожного з нас та надихають творити добро.

Немає коментарів:

Дописати коментар