11/29/19

Зустріч з громадським діячем Сюмаком В.І.


В ОЗ «Твіржанський ЗЗСО І-ІІI ст. – ЗДО»  завітав громадський діяч, читець поезій та великий патріот української землі Сюмак В. І.
   Василь Іванович багато подорожує, тож має про що розповісти. Почав з актуального – голодомору. Як знавець історії розкривав причини та наслідки цієї трагедії в Україні. Присутні захоплювались майстерним декламуванням  поеми Богдана Пісочника «Голодомор».
   Цікаво та захоплююче розповідав  про трагічні сторінки в історії України, які стояли на перешкоді у здобутті незалежності нашої держави. Затамувавши подих, учні слухали про події на Майдані, учасником якого був запрошений. Із патріотичним запалом звучали вірші «Банду геть», «Горів Майдан».   
   Надихнувши  аудиторію патріотичним запалом, неодноразово звертався до школярів: «Учіться, діти, майбутнє держави у ваших руках!»
   Продовженням лекторію була тема добра та поваги до батьків, старших, милосердя до свого ближнього. Як хороший психолог, Василь Іванович доступно описував ті зміни, які відбуваються у людському організмі, коли ми говоримо добрі слова, налаштовуємося на позитивне мислення. Поезії Богдана Пісного «Давай добро робити будем» та Миколи Вороного «Краса» ,  які пролунали із вуст читця, нагадували присутнім про моральні цінності в нашому житті, закликали творити добро, цінувати кожну мить життя.
    Василь Іванович – людина, яка йде в ритм з часом, переймається подіями, які відбуваються в Україні. У його словах щирість, головне – справжність, велика сила духу. У Сюмака В.І. патріотизм закладений в душі, душі добрій та позитивній, сповненій сили та віри в майбутнє України.
     Після теплої та щирої бесіди усім присутнім захотілося стати ще добрішими...


Немає коментарів:

Дописати коментар