10/28/19

Урок патріотизму

Відповідно до Указу Президента від 2009 року 28 жовтня відзначаємо день остаточного вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни за межі сучасної території України.
В ОЗ «Твіржанський ЗЗСО І-ІІІ ст. – ЗДО» з метою відзначення цього дня та вшанування героїчного подвигу і жертовності українського народу у Другій світовій війні вчитель історії Кисіль Л. О. та педагог-організатор Сільник М. В. провели урок патріотизму.
Згадували битви, які прокладали шлях до визволення українських територій. Говорили про криваві шість років війни, в яких українські землі виступали щитом імперії, а наш народ поставили у перші лави фронтової лінії.
У вигнанні окупантів брала участь уся Україна: регулярні радянські війська та червоні партизани, національне підпілля на чолі з УПА та українські бійці на усіх інших фронтах світу, що наближали спільну перемогу над Гітлером.
Людські втрати України у війні склали понад 10 млн. військових і цивільних осіб.
Старшокласники дійшли висновку, що Радянський Союз не оцінив внесок українського народу у знищенні нацизму. Україна не отримала волі, тільки опинилася під пануванням іншого тоталітарного режиму, результатом діяльності якого стали масові репресії та депортації, зокрема сотень тисяч українців, поляків та цілого кримськотатарського народу, смерть від масового голоду сотень тисяч мешканців України у 1946—1947 роках.
Переглянувши відео «Реалії війни», надихнулись силою предків, які пройшли важкі етапи війни, а також зрозуміли, що боротьба за незалежність триває.

Немає коментарів:

Дописати коментар