10/25/19

Вибори президента учнівської республіки

Вибори президента учнівської республіки в ОЗ «Твіржанський ЗЗСО І-ІІІст.- ЗДО»
Учнівське самоврядування – об’єднання учнів, мета якого – сформувати у дітей почуття господаря школи, класу, вміння співпрацювати на принципах партнерства та демократизму з учнями, вчителями та батьками. Це представницький орган, який виражає та захищає права та інтереси учнів, забезпечує потреби учнів в школі, здійснює контроль над виконанням обов'язків учнями, є організатором та співучасником шкільного життя. Досвід доказує, що саме учнівське самоврядування – це не лише самостійне вирішення різноманітних питань, а й самостійне виконання, проведення, планування різноманітних заходів, відповідальність за які несуть самі лідери – учні.
Саме пошук лідера - президента учнівського самоврядування - важливе, демократичне і непросте завдання, яке набуло актуальності з початком нового навчального року. У нашу шкільну родину влилося багато нових учнів, адже ОЗ «Твіржанський ЗЗСО І-ІІІ ст. – ЗДО» відвідують школярі з різних населених пунктів.
Учням, які з початком навчального року влилися у твіржанську родину, надана можливість освоїтися, познайомитися з учнями інших класів, вчителями, проявити себе і у навчанні, і в позаурочному житті школи. Учнівськими колективами висунуто кандидатури таких учнів: Головко Анастасії, Мухи Галини та Паркасевич Соломії. Усі претенденти є справжніми лідерами: ініціативними, креативними, відповідальними, вихованими та дисциплінованими; беруть активну участь в житті школи. Кожен з кандидатів у президенти учнівського самоврядування готував та презентував свою програму перед учнівським та вчительським колективами.
На виборах президента, які були проведені прозоро та демократично, можливість проголосувати отримали учні 8 - 11 класів. Більшістю голосів перемогу здобула учениця 10- Б класу Паркасевич Соломія, активна, відповідальна, здатна мислити неординарно та генерувати нові ідеї. Прем’єр-міністром стала Головко Анастасія, яка протягом навчання в закладі проявила себе як творча та цілеспрямована особистість. Їхні життєві позиції спрямовані на активну участь в освітньому процесі закладу.
Вітаємо президента учнівської республіки «ТЕМП» та прем’єр-міністра учнівського парламенту. Бажаємо їм партнерської та демократичної взаємодії та активної діяльності.
Наступним кроком було формування уряду учнівського самоврядування. Міністрами стали: Чміль Дмитро – Міністерство освіти і науки; Ковальчик Данило – Міністерство дисципліни і порядку; Бурдяк Владислав – Міністерство здоров’я та спорту; Муха Галина – Міністерство культури та дозвілля; Панило Тетяна – Міністерство волонтерського руху; Рачунь Борис – Міністерство інформації; Приймак Анастасія – Міністерство арт-дизайну.
Участь в органах учнівського самоврядування є хорошою можливістю розвивати лідерські якості та відчувати відповідальність за свої вчинки.

Немає коментарів:

Дописати коментар