10/14/19

Слава незламним захисникам

Покрова Пресвятої Богородиці – одне з головних церковних свят, яке українці відзначають 14 жовтня. Також на цю дату припадають значущі для всього народу свята: День українського козацтва, День створення УПА та День захисника України. Ще в давнину Богородицю вважали покровителькою запорозьких козаків і всіх українських збройних формувань.
Саме до цієї знаменної дати в ОЗ «Твіржанський ЗЗСО І-ІІІ ст. – ЗДО» проведено виховний захід «Слава незламним захисникам». Ведучі свята пригадали важливі для України історичні події від часів козаччини до кіборгів. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх, хто загинув за волю України. У віршах, які лунали на заході, звучало щире бажання припинення війни в Україні. Школярі переглянули відео «Військові перемоги українців».
Цікавою була вікторина «Чи знаєш ти добу козацтва?» Кращими знавцями козацьких часів стали Ящишин Арсен (5 клас) та Солтис Анна (10-А клас). Переможці вікторини одержали в подарунок історичні книжки та символічні листівки. У конкурсі «Справжній козак» переміг Рачунь Борис (9 клас).

Директор ОЗ С. І. Книшик побажала усім козацької мужності, дідівської гідності, батьківської мудрості, непохитної сили волі та віри у власні сили. А нашій державі – мирного неба, благополуччя та процвітання.
Дай же вам, Боже, світлих днів,
Здоров’я міцного й наснаги,
Щоб кожен мав все, що хотів,
Дай усім сили і відваги.

Немає коментарів:

Дописати коментар