2/21/19

До Дня рідної мови

Вивчайте, люди, рідну мову,
Дітей, онуків нею вчіть.
Її, як пісню колискову,
Як матір в серці бережіть.
Любіть цю мову, як кохану,
В похмурі і щасливі дні.
Любіть її, як Богом дану
Лиш українцям на Землі.
21 лютого ми святкуємо Міжнародний день рідної мови.
В Україні цей день відзначається з 2000 року, коли з метою зміцнення державотворчої функції української мови, Президент України підписав розпорядження про відзначення Міжнародного дня рідної мови.
Рідна мова – це мова, що першою засвоюється дитиною і залишається зрозумілою на все життя. За даними Ради Європи, українська мова зайняла 8 місце в переліку найбільш вживаних мов серед населення Європи.
Міжнародний день мови під гаслом «Мова – правдивий свідок історії» в ОЗ «Твіржанський ЗЗСО І-ІІІ ст. -ЗДО» розпочався з «Молитви до мови» Катерини Мотрич. Учні та вчителі підготували флешмоб «Рідна мова – перлина України», у якому підкреслили важливе значення рідної мови в житті людини. Закликали вивчати, берегти та розвивати українську мову. Максим Рильський писав: «Любiмо її, вивчаймо її, розвиваймо її! Борiмося за красу мови, за правильнiсть мови, за приступнiсть мови, за багатство мови…»
Завершальним акордом заходу було урочисте виконання Гімну українській мові.
Любіть же, люди, свою мову,
Нас світ по мові пізнає.



 Дивіться, слухайте, милуйтеся, вивчайте, запам’ятовуйте слова, співайте Гімн Українській Мові і гордіться своїм родом, народом і рідною мовою!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар