10/05/18

Вшануймо людей похилого віку


    Людина, яка дожила до похилого віку, гідна поваги навіть тільки тому, що їй це по милості Божій вдалося.
Далеко не всім дано таке величезне досягнення і благовоління відчути мудрість своїх років.  Літній вік людини - зовсім не означає, що він вже на багато що не здатний, якраз навпаки, то що може літня людина, рідко здатний зробити більш молодий і мова зовсім не про сили і енергію, яка властива молодому поколінню, але про досвід і терпіння, наполегливість та здатність досягати поставлених завдань, ментальної гнучкості й толерантності, яка наявна в достатку у більшості літніх людей.
   З метою вшанування людей похилого віку, виховання поваги та толерантності, дбайливого ставлення  до літніх людей в ОЗ «Твіржанський ЗЗСО І-ІІІ ст. – ЗДО» пройшли тематичні заходи (відповідно до Плану). Класні керівники провели виховні години, учнівське самоврядування виготовило стінгазету, в якій розкрили історію свята. Протягом двох тижнів тривала акція «Допоможи людині похилого віку». Школярі відвідували літніх людей, намагалися чимось елементарним допомогти, до прикладу, назбирати горіхи, яблука в садках. Для старших людей було просто приємно, що діти приділили їм час, вислухали, порозмовляли. 
   Найактивніше до акції долучилися учні 10-Б (керівник Дмитришин О.Є.,  та 11 класів ( Чміль С.І.). З великим ентузіазмом школярі 1 класу
( керівник Петрага М.Д.) відвідували старших людей, дарували городні осінні квіти.
  Насправді, не такою великою була допомога, як вагома просто увага, шанобливе ставлення та память.
      

Немає коментарів:

Дописати коментар