3/01/18

НЕБЕСНА СОТНЯ: СВОБОДА І ГІДНІСТЬ ЦІНОЮ ЖИТТЯ


     20 лютого 2014року Україна і весь світ здригнулися від жахливих подій, які відбулися в Києві, центрі Європи:  мирних протестувальників, які відстоювали європейське майбутнє для своєї країни, за наказом тогочасної влади було жорстоко вбито.
   В рамках відзначення цієї пам’ятної дати, яка в сучасну історію  України увійшла як  День  Героїв Небесної сотні, у Твіржанському НВК пройшов ряд заходів, метою яких було вшанування пам’яті загиблих під час кривавих розстрілів на Майдані незалежності, формування національно-патріотичних почуттів та гордості за захисників свободи України. 
       19 лютого ЗВР  Приймак М.М. організувала тематичну лінійку, під час її проведення ведучі ознайомили із подіями, які передували розстрілам мирних протестувальників, провели невеликий екскурс сторінками сучасної історії України –  від Майдану до війни на сході.
       Протягом тижня класні керівники проводили з учнями виховні години на відповідну тематику. У холі школи було організовано виставку дитячих малюнків на тему: «Майдан очима дітей», до якої долучилися учні 1-8 класів. Незважаючи на непросту тематику, діти чудово впоралися із завданням, у своїх роботах  кожен дуже оригінально розкрив власне бачення проблем війни і миру, свободи і незалежності рідної країни. Під керівництвом Підбережника С.Б., педагога-організатора,  відбувся загальношкільний захід «Зима, що їх змінила», під час якого діти майстерно відтворили трагічні події того часу.
       У вівторок, 20 лютого,  старшокласники були залучені до перегляду  в Народному домі м.Мостиська фільму «Кіборги»,  який відкрив школярам реалії подій під час захисту Донецького аеропорту. Того ж 20 лютого група учнів, членів учнівського самоврядування, брала участь в екскурсійній поїздці до міста Львова, метою якої було ознайомити учнів із визначними історичними, пам’ятними місцями  Львова, що відображають визвольний  шлях українського народу, а також вшанування подвигу загиблих під час боротьби за незалежність України та відстоювання кращого майбутнього для своєї держави.  
         Заходи, приурочені пам’яті Героїв Небесної Сотні, пройшли у школі досить насичено і сформували в школярів розуміння неоціненного подвигу, пам’ять про який кожен мусить пронести крізь покоління.


Немає коментарів:

Дописати коментар