3/19/18

Безмежна творчість наших педагогів....



Методичний  тиждень   у Твіржанському НВК  як  форма роботи, спрямована на   розвиток ініціативи та творчого пошуку педагогічних знахідок,  обмін секретами власної педагогічної майстерності вчителів навчального закладу, триває.  Для того, щоб продемонструвати свою творчість і майстерність учитель географії Грицайко Наталія Олегівна  провела із учнями 7 класу творчу лабораторію «Географічне положення Євразії. Поділ материка на дві частини світу». За допомогою мультимедійної презентації «Материки світу» методом фронтального та індивідуального опитування педагог  активізувала  пізнавальну діяльність. Діти відгадували материк, про який йшла мова, а тоді один із учнів показував його на карті.
Світлина від Христини Феник. Учитель вдало застосувала та поєднала оригінальні методи та прийоми роботи («евристична бесіда з елементами мозкового штурму», «географічна лабораторія», «географічний мінімум»,  «асоціація»),  практичні завдання (робота біля настінної карти, робота з атласом),  вправи («Так чи ні», «Чи вірите ви?»). Усе це сприяло активізації пізнавальної та навчальної діяльності учнів.
         Вдалими були повідомлення учнів – цікавинки про материк Євразія. Семикласники проаналізували географічне положення Євразії, особливості берегової лінії материка, поглибили навички роботи із фізичною картою, удосконалили практичні вміння визначати географічні координати точок земної поверхні. Учні були активними та креативними на уроці. Радіємо, що маємо можливість працювати з такими розумними школярами. Успіхів усім!
Світлина від Христини Феник.
         А наша подорож продовжується – і ми на  математичних змаганнях  у 5 класі.  Вчитель математики Чміль Тетяна Зіновіївна запросила на урок - гру «Додавання та віднімання дробів з однаковими знаменниками». Епіграфом уроку слугували вислови відомих вчених: «Математику вже тому вчити потрібно, що вона розум до порядку приводить» та «Математика – гімнастика розуму». Урок проходив у формі змагань між двома командами «Патріоти» і «Непереможні» та супроводжувався мультимедійною презентацією. Пятикласники відправилися у морську подорож, у якій на них чекало безліч перешкод. Завдяки різним формам і методам, які були використані на уроці: «мозковий штурм», гра "хто більше знає", «мозаїка», «морський бій», «хто швидше», «павутинка», -  капітани команд у повному складі дісталися до місця призначення. Полічивши смайлики, які отримували  за правильно виконані завдання, команда  «Непереможні» перемогла. Вітаємо з перемогою!
     Сучасний шкільний курс математики має великі розвиваючі можливості завдяки своїй цілісності й логічній строгості. Гра, як відомо, є найприроднішою і найпривабливішою діяльністю школярів. У грі найповніше проявляються індивідуальні особливості, інтелектуальні можливості, нахили, здібності дітей.
      Діти із задоволенням працювали в групах та індивідуально. Завдяки застосуванню ігрових елементів у роботі, учні були активними протягом усього уроку та отримали багато позитивних емоцій.
Світлина від Христини Феник.         Вирушаємо далі. Урок фізичної культури в 9 класі. З метою формування життєво необхідних спортивних рухових навичок, розвитку фізичних і вольових якостей, вчитель фізичної культури Куч Андрій Іванович провів заняття на тему «Гімнастика з елементами волейболу та баскетболу». Вправи з  волейбольними і баскетбольними м’ячами, опорні стрибки, акробатичні вправи, прикладні вправи, ЗРВ підвищеної інтенсивності – методичні прийоми, які вчитель вміло використовував протягом уроку.
     Під час використання ігрового методу педагог  уважно слідкував за тим, щоб гравці чітко дотримувались визначених правил, але  не заважав частими втручаннями творчому пошуку оптимальних рішень поставлених завдань. На уроці також були застосовані вправи, які допомагають реабілітації рухового апарату: повільна ходьба, елементи самомасажу, вправи на розслаблення.
Діти  активно включалися в роботу, залюбки виконували всі вправи. Урок пройшов на високому рівні й усі отримали величезне задоволення.
       Всім вчителям дякуємо за позитивні емоції!

Немає коментарів:

Дописати коментар