3/01/18

Семінар "Освітня бізнес-школа для ОТГ»




21 лютого на базі Твіржанського НВК Мостиської  міської ради відбувся семінар на тему: "Освітня бізнес-школа для ОТГ" за участю працівників установи "Центру розвитку місцевого самоврядування" м.Львова для учнів 10-11 класів, учителів закладу. Участь у семінарі також брали дирекція НВК, начальник відділу освіти, культури і туризму, молоді та спорту Валентина Чернега, методист Марія Бішко.
       Так як 21 лютого – Міжнародний день рідної мови, Твіржанський НВК привітав гостей загальношкільним флешмобом «Українська мова – мова єднання». Під час його проведення учні та вчителі виконали поезії, присвячені рідній мові, з великою любовю та теплом висловили свою шану до рідного, материнського слова. Директор Книшик С.І., як завжди, радо вітала дорогих гостей, побажала кожному плекати та збагачувати рідну українську мову, адже це один із найважливіших громадянських обовязків кожного.
     Розпочав роботу семінару Стасюк Геннадій, заступник директора з діяльності територіальних громад, кандидат філософських наук, доцент інституту післядипломної освіти, який підготував виступ на тему: «Реформування освіти: можливості для учнів та випускників», у якому чітко зазначив, що повинен уміти випускник XXI століття. Рекомендації, які він презентував для старшокласників, викликали великий інтерес в учнів, адже вини почерпнули для себе корисний  досвід, що знадобиться їм у самореалізації.
     Методист з української мови та літератури Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Ірина Климець розповіла про те, якою має бути підготовка одинадцятикласника до ЗНО. Провела з учнями тренувальні вправи з програми української мови та літератури ЗНО. Пані  Ірина надала практичні рекомендації, як уникнути стресу перед іспитом, що є важливою складовою його успішного складання.
    Оля Свідерська, методист психологічної служби ЛНУ ім. Івана Франка провела із школярами тренінг на тему:« Професійна орієнтація. Вибір навчального закладу». Під час його проведення старшокласники були задіяні у виконанні різних інтерактивних та діагностичних вправ, виконуючи які, змогли визначити особисту професійну приналежність, відчути себе на порозі вибору майбутньої професії. Діти зрозуміли, що до цього потрібно підходити доволі серйозно, адже від вдалої професійної реалізації залежить життєвий успіх людини.
    Роман Хірівський, доцент кафедри міжнародних економічних відносин Львівського національного аграрного університету поділився досвідом з питання «Можливості для навчання і стажування. Міжнародні програми».
     Дарія Зубрицька, радник з питань комунікації Львівського центру розвитку місцевого самоврядування аргументувала, для чого потрібно випускнику вчитися сьогодні? («Мотивація, або як змусити себе вчитися»). Її настанови були особливо цінними, адже відсутність мотивації у навчанні на сьогодні є актуальним питанням для вчителів та учнів. Учні десятого та одинадцятого класу переконані, що сучасний випускник повинен вміти вчитися впродовж усього життя, адже в сучасному світі інформація досить швидко змінюється, оновлюється, неможливо іти в ногу з часом, не володіючи цими змінами.
    Валенина Чернега, начальник відділу освіти, культури і туризму, молоді та спорту мостиської міської ради у виступі зазначила, що освіта сьогодення зазнає значних змін,орієнтується на завтрашній день і головним її завданням стає формування глибоких, сучасних знань, які дадуть змогу особистості проявити себе у житті, бути корисною своїй країні, в цьому і полягає зміст якісної освіти.
    Брати участь у такому семінарі для старшокласників було дуже корисно, адже вони почерпнули для себе багато інформації, яка буде необхідною у найближчому майбутньому, засвоїли досвід успішної професійної самореалізації. Учні зробили висновок, що кожен з них повинен оволодіти соціальною компетентністю, уміти робити вибір, приймати рішення, брати на себе відповідальність, щоб успішно  реалізуватись у сучасному світі.

Немає коментарів:

Дописати коментар