2/28/18

Шляхами боротьби за волю та свободу


Екскурсійна поїздка до м.Львова
З нагоди відзначення четвертої річниці жорстоких розстрілів мирних протестувальників на майдані Незалежності, які увійшли в історію України як Герої Небесної Сотні, група старшокласників Твіржанського НВК  із соціальним педагогом Феник Х.І., спільно із учнями Мостиських ЗЗСО №1,2,3, під керівництвом методистів відділу освіти, культури і туризму, молоді та спорту Мостиської міської ради Андраш Г.І та Повха О.В. 20 лютого взяла участь в екскурсійній поїздці до м.Львова. Її метою було ознайомити учнів із визначними історичними, пам’ятними місцями  Львова, що відображають визвольний  шлях українського народу, а також вшанування подвигу загиблих під час боротьби за незалежність України та відстоювання кращого майбутнього для своєї держави.

       Учні відвідали могили Героїв на Личаківському кладовищі, хвилиною мовчання та молитвою вшанували їх світлу пам'ять; побували в музеї визвольної боротьби,де змогли доторкнутись до живої історії, поринути у минуле та глибше пізнати сучасне, побачити цікаві експонати від часів Січового стрілецтва до Революції Гідності. Діти по-новому відкрили для себе історію українського державотворення, переосмислили трагічні події сьогодення.  В рамках екскурсії  побували в центральній частині міста, зокрема, на Площі Ринок, проспекті Свободи та у гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, який є архітектурною пам’яткою, там усі помолилися за мир і спокій у нашій державі.    
       Під синьо-жовтим стягом всіх об'єднала спільна мета - жити у вільній,демократичній,європейській країні.








Українські наспіви линуть цвітом





        В рамках підготовки до атестації вчитель музичного мистецтва Козак І.В. 15.02.2018 провела відкритий урок у 4 класі на тему :"Українські наспіви линуть цвітом". Всім відомо, що український народ славиться піснею в цілому світі, тому формування в дітей розуміння цього виду мистецтва є важливим компонентом національно-культурного виховання.
       Основною метою, яку поставила перед собою вчитель було формування в учнів розуміння такого пісенного жанру як веснянка. Щоб учні,  почувши її звуки, відразу впізнавали  та змогли  заспівати. На уроці діти вивчили веснянку "Вийди, вийди, Іванку", навчилися співати веселу пісню "Добрий день, матусю - Україно". Під час уроку, окрім виконання пісень, діти слухали різноманітну музику на відповідну тематику, разом із вчителем аналізували тему уроку, танцювали, грали дидактичну гру «Музичний магазин» та просто насолоджувалися уроком, який був напрочуд цікавим та пізнавальним для них. На уроці  Ірина Володимирівна застосовувала мультимедійні технології, групову роботу, розвивальні вправи та ігри. Варто відзначити, з якою зацікавленістю діти слухали вчителя, це свідчить про доволі високий рівень професійної підготовки та майстерності педагога.

         Були присутні на уроці члени атестаційної комісії у складі директора НВК Книшик С.І. та ЗНВР Щербатої І.С. Світлана Іванівна наголосила на тому, що пісня – головна культурно-мистецька ознака нашого народу, тому нашим обов’язком є зберігати та примножувати українські пісенні традиції з покоління в покоління, тим паче на таких цікавих уроках це ще й у задоволення.  Іванна Степанівна звернула увагу на те, що під час уроку  вчитель створила максимально сприятливі умови, аби досягнути поставленої мети і, щоб дітям було цікаво.  Члени атестаційної комісії відзначили високий рівень підготовки вчителя та результативність роботи.




Немає коментарів:

Дописати коментар