2/28/18

Свято Закоханих



         День святого Валентина – одне із тих своєрідних свят, коли люди мають можливість ще раз по-особливому зізнатися один одному  в теплих, щирих почуттях, висловити свою любов.
       Історія походження цього свята сягає сивої давнини та оповита численними легендами й міфами. В одній із них ідеться про те, що простий римський священик Валентин, якого під час гонінь на християн імператором Клавдієм у 269 році схопили, піддали жорстоким тортурам, а потім стратили. Легенда оповідає про те, що він не тільки проповідував християнство, але й таємно вінчав за християнським звичаєм молодят, саме тому 14 лютого, День Святого Валентина, ототожнюють ще й зі Святом усіх закоханих.
       Всім відомо, що традиції відзначення цього Дня дуже полюбляє молодь, тому у четвер, 15 лютого, для учнів 9-11 класів дирекцією НВК було організовано конкурсно-розважальну програму «Під знаком Купідона». Як зазначила директор НВК Книшик С.І., важливо не тільки вміти плідно працювати, вчитися, а й культурно організовувати свій  відпочинок.
       Налаштували присутніх на лірично-романтичний настрій, виконавши напрочуд майстерно та зворушливо поезію В.Сосюри «Так ніхто не кохав…», неперевершені ведучі святкового вечора, педагог-організатор Підбережник С.Б. та ЗНВР Щербата І.С.Вони розповіли історію походження свята та традицій,  пов’язаних з ним, і протягом усього дійства активно підтримували святкову атмосферу.
      В рамках програми заходу учні, розділившись на 10 пар, брали участь у різноманітних конкурсах («Чарівна кулька», «Газета «DANCE»», «Крісло-невидимка» «Ароматний коктейль», «Модельєр-стиліст», «Ніжний дотик», «Танець почуттів»), під час яких проявили максимум креативності, винахідливості, спритності, творчого підходу, так як винагорода була того варта – титул короля та королеви вечора.  Журі, у складі вчителя інформатики Солодкевич О.А., англійської мови Пилип І.В., бібліотекаря Гіркової Н.В, соціального педагога Феник Х.І. на чолі з директором, об’єктивно оцінювали старання всіх учасників у ході проведення конкурсів та винесли справедливий вердикт, нагородивши почесним титулом пару № 8, Бородача Василя та Стареньку Ірину, але при тому відзначили старання всіх учасників.
       Після закінчення конкурсно-розважальної програми для всіх присутніх розпочалася святкова дискотека.
        У такій формі дозвілля й справді можна вважати змістовним,  адже учні мали можливість поєднати приємне з корисним, бо під час дійства не тільки розважалися, а й навчилися багато цікавого, по-новому відкрили один одного.
     
       

Немає коментарів:

Дописати коментар