2/14/18

Створюй, спілкуйся та поважай: кращий Інтернет починається з тобою



 
Круглий стіл з нагоди відзначення Міжнародного дня безпечного інтернету
З метою формування в учнів безпечної поведінки під час користування комп’ютером та інтернетом вчитель інформатики, класний керівник 6 класу Солодкевич О.А. 6 лютого провела зі своїми учнями виховну годину у формі круглого столу на тему: «Створюй, спілкуйся та поважай: кращий Інтернет починається з тобою». Оксана Андріївна підготувала для шестикласників змістовну лекцію, в якій розкрила суть небезпечного впливу на фізичне та психологічне здоров’я дітей через зловживання часом перебування в інтернеті та за комп’ютером. Вчитель також наголосила, що,  не знаючи  простих правил безпечної поведінки та нераціонально використовуючи сучасні досягнення техніки,  діти можуть натрапити  на типові та нетипові небезпеки, які існують в інтернеті.
     Під час перегляду мультимедійної презентації «Безпека дитини в інтернеті» учні  разом із вчителем опрацювали такі питання: особиста безпека дитини; небезпека для інших; загроза персональній інформації; правила безпечної роботи в інтернеті; секрети безпечного користування інтернетом. Шестикласники вже знають, як не стати жертвою загрози отримання недостовірної чи неправдивої інформації, уникнути залежності (ігрової, комп’ютерної, інтернет),спілкування з небезпечними людьми (збоченці, шахраї, грифери) та як вберегти себе від залучення до виконання протиправних дій (хакерство, порушення прав та свобод інших).
     Заздалегідь підготувавшись до заняття, учениця 6 кл. Пилип О. зачитала напам’ять вірш «Комп’ютер – це буденна річ». Під час круглого столу діти навчилися доцільно використовувати інтернет-ресурси, оволоділи навиками захисту персональних даних та безпечної поведінки в інтернеті, з допомогою вчителя виокремили плюси та мінуси всесвітньої павутини.
      Була присутня на заході директор Книшик С.І., яка подякувала вчителю за змістовно проведену роботу та наголосила учням на тому, що тема небезпеки в інтернеті на сьогодні є доволі актуальною, адже ним користуються чи не усі діти та підлітки. Світлана Іванівна звернула увагу на те, що минулого року в Україні було зафіксовано ряд випадків суїцидальної поведінки дітей внаслідок інтернет-вербування, тому знати прості правила важливо, щоб захистити власне життя.
     
     





Немає коментарів:

Дописати коментар