2/05/18

День Соборності України

       
    Щорічно, 22 січня, на честь проголошення возз'єднання Української Народної Республіки (УНР) і Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР) в Україні відзначають День соборності. Ця об’єднавча акція залишила глибинний слід в історичній пам’яті українського народу та сформувала підґрунтя для відродження незалежної, соборної, демократичної України, утвердження її національної ідеї.
       Відповідно до плану роботи  щодо  відзначення Дня Соборності  у Твіржанському НВК було проведено ряд заходів на відповідну тематику, метою  яких було висвітлення подій 22 січня 1918р., формування в учнів національно-патріотичної свідомості, людської гідності, нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель.
        Під час проведення загальношкільної лінійки на тему: «Нехай нерозмежованою залишиться навіки!» заступник директора з виховної роботи Приймак М.М. ознайомила учнів із сторінками історії, які стосуються цієї пам’ятної дати, а також зауважила, що сучасні події на сході України активізують почуття патріотизму та об’єднують нас задля спільної мети: жити у вільній, незалежній, неподільній, соборній державі. Ведучі детально розповіли про історію  цього  Дня, а учні 6 класу, які були залучені до урочистої частини лінійки, читали зворушливі поезії на дану тематику. Однією з головних традицій Дня Соборності є вибудовування живого ланцюга, який символізує єднання народу нашої країни, тому під час спільного виконання Державного Гімну, учні, вчителі та дирекція, взявшись за руки, утворили такий ланцюг, чим показали єдність та незламність. На завершення усі присутні вшанували хвилиною мовчання усіх тих, котрі віддали своє життя в процесі державотворення, щоб Україна була соборною і незалежною. Директор С.І.Книшик  наголосила на тому, що сьогодні Україна, як ніколи, потребує, щоб Схід і Захід були разом задля збереження соборності, яку наші предки здобували, віддаючи власне життя.
      Протягом тижня класні керівники проводили  виховні години на відповідну тематику («Єдність духу – єдність держави», «Возз’єднались в ті далекі роки наші предки навіки», «Україна – держава єдина» тощо). Для учнів 5,6 кл. ЗДВР Приймак М.М. спільно з класним керівником 6кл. Солодкевич О.А. організували перегляд відеофільму «День Злуки» та провели лекцію.
     Провівши заходи з нагоди відзначення Дня Соборності, учням ще раз було нагадано, що сила нашої держави – в нашій єдності. Віримо, що територіальна цілісність України, скроплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною.



Немає коментарів:

Дописати коментар