1/24/18

Різдвяна коляда єднання (Зустріч гостей з Донеччини)

Мандруючи теренами Мостищини, гості з м.Добропілля Донецької області  15 січня завітали у Твіржу. Декілька днів поспіль донеччан під керівництвом начальника В.Чернеги супроводжували працівники відділу освіти, культури і туризму, молоді та спорту Мостиської міської ради. Гостинно зустрів  добропільців Твіржанський НВК, у якому дорогих гостей радо вітали учні та дирекція.
      С.І.Книшик як керівник  НВК виступила із вступним словом, привітала всіх присутніх із Новорічними та Різдвяними святами, побажавши кожному щастя, злагоди, добра та миру, адже мирне небо над головою  зараз для нас, українців, є найбільшою мрією, котра об’єднує. Директор акцентувала також на тому, що на шляху до вступу у Європейський Союз Україна має що запропонувати , адже напрочуд  багата своєрідною культурою, звичаями та традиціями. На згадку про зустріч у Твіржі Світлана Іванівна вручила гостям подарунки.
     Зразковий  хор «Берегиня» м.Добропілля з керівником Людмилою Хоружою виступили для твіржан  з концертом, виконавши українські народні пісні та різдвяні колядки,  хористи  вразили серце та душу кожного глядача  майстерністю та щирістю виконання.
        Гості мали можливість повеселитись під час Різдвяних вечорниць, які підготували для них учні Твіржанського НВК, та послухати виступ тріо «Журавка»  народного дому с.Вуйковичі (керівник Я.Шуп’яна), які теж долучилися до святкового дійства. Побачене та почуте справило неабияке враження на гостей.
        Був присутнім на святі міський голова Мостиської ОТГ С.С.Сторожук, який висловив донеччанам свої щирі привітання та побажання щодо світлого майбутнього українського народу, а також наголосив на тому, що для усіх нас ця зустріч  є дуже важливою та пам’ятною.  На згадку про подорож Мостищиною  кожному учаснику хору  «Берегиня»  Сергій Степанович підготував цінні подарунки.
      Після урочистого концерту  добропільців гостинно запросили до святкового різдвяного столу, де вони  скуштували традиційні страви: кутю, узвар, пампушки, – які з любовю підготував для дорогих гостей колектив Твіржанського НВК.
      Напередодні двох дітей  із групи донеччан приймали у себе вдома вчителі Твіржанського НВК Чміль С.І. та Гожа Л.Я., юнаки мали можливість відчути атмосферу сімейного затишку та перейняти традиції й звичаї галицьких родин.
      Будучи не так вже й багато часу в школі, діти з Добропілля та учні Твіржанського НВК встигли  познайомитись та поговорити. Обмінявшись контактами, вони зможуть в майбутньому  ще не один раз поспілкуватися, а може й навіть зустрітись.
         Ця незабутня зустріч вкотре дала зрозуміти, що жодних духовних бар’єрів немає між людьми, яких єднає могутнє слово Кобзаря, чарівна українська пісня, наймилозвучніша у світі мова, спільне небо над землею квітучої неньки-України та віра у серці за мирне, незалежне та щасливе майбутнє нашої Батьківщини.







Немає коментарів:

Дописати коментар