12/06/17

Всеукраїнська акція «16 днів без насильства»

Нещодавно, 27 листопада, у Твіржанському НВК стартувала Всеукраїнська акція «16 днів без насильства», яка триватиме до 11 грудня. З метою її реалізації у школі вже відбулися деякі заходи, зокрема акція «Червона стрічка», а 4 грудня учні 9,10,11 класів були учасниками навчального лекторію на відповідну тематику. Не випадково акція проходить саме у цей період року, адже у світі протягом цих днів відзначається багато дат, присвячених так чи інакше боротьбі з насильством.
             Профілактичний лекторій підготувала та провела ЗДЗВ Приймак М.М., яка під час свого виступу розповіла старшокласникам про вагомість кожної дати від 25 листопада до 10 грудня та їхню історію. Серед них Міжнародний день захисту жінок (25.11), День памяті жертв голодомору (28.11), Всесвітній день боротьби зі СНІДом (01.12), Скасування рабства (02.12), Міжнародний день людей з обмеженими можливостями (03.12), День волонтера (05.12), Річниця з дня «Монреальської різанини» (06.12) та День захисту прав людини (10.12).Заступник надала практичні рекомендації щодо того, як захистити себе від різних форм насильства, не стати жертвою торгівлі людьми та зараження ВІЛ/СНІДом. Учні мали можливість ознайомитися з історією гендерного насильства та диктаторського режиму  у світі, а також провести паралелі між минулим та сучасним в контексті захисту прав людини. Марія Мирославівна провела з учасниками лекторію анонімне анкетування на тему: «Насильство у сімї», метою якого було виявити можливі випадки фізичних чи моральних покарань у процесі виховання з боку батьків.
        Долучилася   до    заходу     соціальний педагог     навчального      закладу   Феник Х.І., наголосивши на тому, що, на жаль, ніхто не застрахований від можливості стати жертвою того чи іншого виду насильства, тому єдиним засобом захисту є відповідальна поведінка за свої вчинки, яка іноді може врятувати життя.Соціальний педагог нагадала учням про те, що у навчальному закладі активно працює психологічна служба, тому, будучи жертвою чи свідком насильства,  діти обовязково мають звертатися по допомогу.

Немає коментарів:

Дописати коментар