12/06/17

Педагогічна мудрість батьків – запорука щастя сім’ї, країни, планети

Співпраця з батьками – невід’ємна складова роботи Твіржанського НВК, в основі якої лежить гармонійний розвиток дитини як особистості та її творчих здібностей. З метою обговорення актуальних питань навчально-виховного процесу, ознайомлення батьків з головними аспектами нового Закону України «Про освіту» 1 грудня було організовано загальношкільні батьківські збори за участю дирекції школи, педагогічного колективу, батьківського комітету та кандидата історичних наук, завідувача кафедри суспільствознавчої освіти ЛОІППО, голови громадської організації «Львівський обласний центр гуманної педагогіки» Валентини Петрівни Матяшук.
        Відбулися загальношкільні батьківські збори у вигляді своєрідного навчального лекторію спрямованого на педагогічну просвіту батьків.
        Розпочала   збори   Директор   Твіржанського   НВК   Книшик С.І, яка, познайомившись  з батьками, коротко розповіла про себе та акцентувала увагу на тому, що в рамках нових освітніх реформ сучасний учень має оволодіти ключовими компетентностями, які необхідні кожній сучасній людині для успішної життєдіяльності, головне завдання школи – сформувати в дитини вміння використати знання на практиці та в повсякденному житті.  Світлана Іванівна ознайомила батьків із новою структурою навчального процесу, яка стартує вже у 2018-2019н.р. та передбачає дванадцятирічну систему освіти у середній школі, а також наголосила на тому, що в рамках нового Закону України «Про освіту» батьки є безпосередніми учасниками навчально-виховного процесу. Директор також звернула увагу на найактуальніші питання щодо навчального процесу (харчування, довіз учнів…)  та ознайомила батьків із перспективними планами роботи школи на майбутнє.
          Валентина Матяшук презентувала методичні рекомендації для батьків, спрямовані на формування знань та вмінь виховати повноцінну, всебічно розвинену особистість. Лейтмотивом її виступу були слова: «Люби свою дитину будь-якою: неталановитою, невдахою, дорослою. Спілкуючись з нею, радій, бо дитина – це свято, яке поки що з тобою». Валентина Петрівна звернула увагу на те, що дуже важливим у вихованні є наявність як материнського, так і батьківського позитивного впливу, наголосила на тому, що спілкування з дитиною повинно будуватися на демократії та підтримці, а також ознайомила батьків із європейським досвідом виховання.
                        Під час зборів батьки мали можливість поставити кандидату наук питання, які їх цікавлять щодо виховання дітей, висловити свої думки та пропозиції стосовно освітньо-виховного процесу в школі, а на класних зборах, які відбулися опісля – познайомитись із успішністю учнів.
            Маючи можливість поспілкуватися зі спеціалістом з питань гуманної педагогіки Матяшук В.П., батьки, без сумніву, почерпнули для себе багато корисного та цікавого, що покращить стосунки з дітьми у кожній сім’ї.


Немає коментарів:

Дописати коментар