12/11/17

Зупинимо насильство разом

В рамках реалізації Всеукраїнської програми «16 днів без насильства» у Твіржанському НВК практичним психологом Шпилькою О.З. та соціальним педагогом Феник Х.І. з учнями 11 класу було проведено заняття з елементами тренінгу на тему: "Зупинимо насильство разом".
 Метою заходу було ознайомити учнів із різновидами насильства, сформувати відповідальне ставлення учнів за власні вчинки, вміння захистити себе у будь-якій небезпечній ситуації, ознайомити із поняттям «булінг» та запобігти можливим випадкам насильницьких дій старшокласників щодо молодших школярів. 
 Під час заходу використовувались різноманітні методи роботи: інтерактивні вправи(«Психотерапевт», «Похвали себе»…) бесіда, анкетування, мозковий штурм.
          Практичний психолог провела зі старшокласниками цікаві вправи та ігри, під час яких учні визначили поняття «агресор», «жертва», навчилися протистояти будь-яким формам насильства.  Ольга Зеновіївна акцентувала увагу учнів на тому, що, навіть не будучи жертвою насильства, кожен із нас може стати його свідком, найосновніше у таких випадках не залишатися осторонь, адже бути байдужим – означає підтримувати подібні злочини. 
         Соціальний педагог ознайомила із найпоширенішими причинами, які можуть сформувати прояви насильства в учнівському середовищі (різного роду конфліктні ситуації та агресивна поведінка), а також надала практичні рекомендації конструктивного вирішення міжособистісних конфліктів. З метою виявлення ступеня агресивності з учнями було проведено анкетування на відповідну тематику.
            У такій інтерактивній формі учні мали можливість краще зрозуміти суть понять та термінів, спробувати себе у ролі психотерапевта та самостійно знайти шляхи вирішення тих чи інших складних життєвих ситуацій.
        Нагадаємо, що у Твіржанському НВК працює психологічна служба, яка у будь-якій складній життєвій ситуації може надати потрібну консультативну допомогу, окрім того, у кабінеті практичного психолога та соціального педагога постійно діє скринька  довіри, де  можна анонімно повідомити про можливі випадки насильства у школі.

          

Немає коментарів:

Дописати коментар