2/14/17

Я маю право жити на землі, вірити, учитись...

Одним із аспектів усебічного розвитку особистості є висока правова культура. Адже не можна вважати фізично здорову людину гармонійно розвиненою, якщо вона, маючи широкі знання, добре працюючи або навчаючись, порушує закони, права. Здатність людини розуміти правила співжиття і вимоги законів та відповідно поводитися не є вродженою, вона формується під впливом спеціальних виховних заходів, є наслідком спілкування з іншими людьми, участі в різних видах діяльності.
Саме тому щорічно у навчальних закладах Мостищини проходять тижні правових знань. Цьогоріч такий тиждень пройшов з 5 по 12 грудня. У Твіржанському НВК відповідно до плану заходів в актовому залі навчального закладу пройшла загальношкільна лінійка,на якій був відкритий правовий тиждень,заступник директор з ВР ознайомила учнів із відповідним планом. Класні керівники провели інформаційні години, бесіди на правову тематику та виховні години. Опрацювали з учнями відповідні документи: Конвенцію про права дитини, Конституцію тощо. Учні молодших класів намалювали ілюстрації. Гіркова Н.В., шкільний бібліотекар, організували виставку відповідної тематичної літератури.
Учитель правознавства Головко Г.А. з учнями 9-11 класів провела круглий стіл «Я маю право жити на землі, вірити, учитись…» Галина Андріївна опрацювала зі старшокласниками Декларацію і Конвенцію про права дитини та ряд інших документів.
Учні мали можливість обговорити важливі питання, які їх турбують, дізнатися про свої права та обов'язки . На засіданні круглого столу були присутні директор НВК Чапак Б.Ф. та заступник директора з ВР Приймак М.М. Марія Мирославівна наголосила на тому, що в навчальному закладі активно працює шкільний психолог Шпилька О.З. та соціальний педагог Феник Х.І. При потребі учні можуть звернутися до них по допомогу. Старшокласники почувалися вільно та невимушено. Улюблена фраза директора: «Де б ти не був, що б не робив, завжди пам'ятай, що далі і чим це може закінчитися», - вже давно стала крилатою серед вихованців НВК.
Правове виховання – це одна зі складових цілісного виховного процесу, якому в Твіржанському НВК, безумовно, приділяється належна увага.

Немає коментарів:

Дописати коментар