3/14/24

" Українська- мова миру"

 Міжнародний день рідної мови💙💛

Мово моя незламна,
Як Україна, славна.
Мово моя державна,
Вічна ти!


З метою відзначення Міжнародного дня рідної мови здобувачі освіти 8 класу ОЗ "Твіржанський ЗЗСО I- III ст - ЗДО"( директор Іванна ЩЕРБАТА) разом із класним керівником , учителькою української мови та літератури Олександрою КОЗАК та музичним керівником Сергієм ПІДБЕРЕЖНИКОМ провели виховний захід " Українська- мова миру".
Восьмикласники протягом усього свята мали нагоду продемонструвати свою творчість та любов до рідної мови. У віршованому флешмобі " Ви знаєте...А слово..." спонукали задуматися над глибиною та значенням слів. У мовознавчому колі пошани згадали імена славетних, які століттями виборювали право на існування української мови. Сценка з бабою Палажкою та бабою Параскою не тільки розвеселила присутніх, а й підкреслила важливість збереження чистоти нашої мови.
Дівчата і хлопці виконали сучасні пісні про мову, організували танцювальний номер, що додав святу патріотичного " драйву".
Найбільшою мрією наших дітей є Перемога і Мир, бо українська мова - це мова миру.
І зараз наші захисники і захисниці за Україну, за нашу мову стоять на полі бою, відвойовують окуповані території, визволяють українців, які зі сльозами на очах радіють, що можуть розмовляти рідною мовою. Співучою, мелодійною, такою зрозумілою, теплою, найкращою у світі.
Хоч війна, і ракети, і сирени повсюди,
Рідна мова єднає, стали рідні ми люди!
Дякуємо ЗСУ за захист!💙💛💙💛

Немає коментарів:

Дописати коментар