3/14/24

«Рідна мова дорога людині, як саме життя.»

 У кожного народу є те, що виділяє його з-поміж інших народів. Це - мова народу. Для нас, українців, найдорожча наша українська мова. «Рідна мова дорога людині, як саме життя.»- говорить народна мудрість. Без мови не може існувати народ, його культура. Мова - це один із найважливіших скарбів, які створила людина за свою історію.

З метою відзначення Дня рідної мови, в 1 класі ОЗ «Твіржанський ЗЗСО І-ІІІ ст.- ЗДО» (директорка Іванна ЩЕРБАТА) було проведено гру-подорож «У країні рідної мови». Гра показала учням красу та багатство української мови за допомогою народної творчості, творів письменників та поетів, викликала бажання вивчати рідну мову, милуватися її красою, розвивати мовленнєві здібності учнів, виховувати любов до рідної землі, свого народу та рідної мови.
Учні мандрували чудовою країною «Рідна мова». Декламували вірші про мову, розгадували ребуси, пройшли вікторину та вирізали сердечка з висловами про мову.
Кожен патріот своєї країни любить її, поважає її закони і кожен повинен боротися за чистоту рідної мови, особливо в такий складний час для нашої держави.


Немає коментарів:

Дописати коментар