3/29/21

Шевченківські дні


Вставайте, кайдани порвіте
І вражою, злою кров’ю
Волю окропіте…
Шевченківські дні щорічно нагадують нам про геніального сина України, велетня духу та борця за волю Батьківщини. З метою увічнення пам’яті про Тараса Григоровича Шевченка, лідери учнівського самоврядування провели радіомовлення про творчість та цікаві факти з життя поета. А учні 4 класу вперше відвідали не шкільну бібліотеку, до якої звикли ходити, а сільську . Діти дізналися багато нового для себе, побачили друковані видання творів митця.
 
 
 

Із Кобзарем у серці…
Учні 4 класу спільно із класоводом Мочерад О.М. здійснили віртуальну мандрівку стежками життя і творчості Тараса Григоровича Шевченка. Учителька розповіла своїм четвертокласникам багато цікавого про дитячі роки поета. Школярі декламували вірші, презентували ілюстрації до вивчених творів.
 
 
 У 5 класі (кл.кер.Козак О.Б.) проведено виховну годину "Шляхами Тарасової долі".За допомогою презентації учні дізналися про життєвий і творчий шлях великої людини.Переглянули відеофільм "Край, де народився Геній".На завершення п'ятикласники підготували флешмоб "Апостол правди - Шевченко".Виховна година пройшла цікаво й пізнавально.
 
У 3 класі ОЗ "Твіржанський ЗЗСО I-IIIст. – ЗДО» був проведений урок, присвячений Т.Шевченку. Учні розширити свої знання про Тараса Шевченка, беручи участь у вправі «Чи вірите ви, що…”
• Тарас Шевченко — видатний поет, художник.
• Батько майбутнього поета говорив про свого сина: “З його буде або щось добре, або велике ледащо”.
• У багатьох країнах встановлені пам’ятники Т. Шевченку, а його твори перекладені майже всіма мовами світу.
• Шевченко страшенно любив дітей і ін.
Прослухали пісню «Тополя», переглянули відео «Дітям про Шевченка», декламували вірші Т.Шевченка та, працюючи у групах , заповнили хмару слів «Тарас Шевченко».Третьокласники дізналися дуже багато нового та цікавого про генія українського народу.
 

 
 
 
У рамках Шевченківського тижня класний керівник 7 класу Козак І.В. разом із учнями провели виховну годину «Ми тебе не забудем, Тарасе!», під час якої ознайомилися з цікавими фактами про життєвий і творчий шлях великого Кобзаря, учні декламували вірші Т.Г. Шевченка: «Заповіт», «Мені тринадцятий минало», «Садок вишневий коло хати». Також, переглянули короткий відеофільм про Кобзаря.
Семикласники змогли ще раз переконатися, що творчість Шевченка – це вогник, схожий на полум’я свічки, що запалює душу читача.
 
 
І знову вічна Шевченкова весна прийшла на нашу землю.Святкуємо всі день народження Пророка.Тарас Шевченко.Це ім'я стало символом нашого народу. Його портрет- у кожній хаті.Його "Кобзар" лежить на столі поряд з хлібом, а його пісні вишиті на рушниках.
Такими словами розпочалася виховна година "Шляхами Тарасової долі" у 5 класі ( класний керівник Козак О.Б.) Твіржанського ОЗ. За допомогою презентації учні ознайомилися з життєвим і творчим шляхом великої людини, дізналися про формування його характеру й таланту.З цікавістю діти переглянули відеофільм "Край, де народився Геній", віртуально побувавши на Батьківщині Та раса.Учениці Білобрам В. та Половінчак С. підготували повідомлення про цікаві факти з життя Т.Шевченка.
На завершення діти підготували флешмоб "Апостол правди- Шевченко". Виховна година пройшла цікаво й пізнавально.Йдемо до Тараса, щоб набратися наснаги до життя, віри в кращу долю, і говоримо: " Ми чуємо тебе , Батьку, і через століття".

 

 З метою вивчення життєвого шляху та творчої спадщини Кобзаря у 6 класі відбулася історична подорож у часі на тему «Усе знесла й перемогла його любові сила ».
 

"Є в Шевченка народження дата-
Дати смерті в Шевченка немає!"
Під таким гаслом проходило свято, приурочене 207-й річниці від дня народження Тараса Шевченка, яке підготували і провели учні 8 класу (кл. керівник Феник М.М.). Ведучі свята Грициляк А., Костюк Д., Букартик Т., Червінська Ю. натхненно говорили про Шевченка не лише як про генія, пророка, а й як людину неймовірно талановиту, наділену глибокими почуттями, людину, яка переживала ніжність, кохання. Про людину з прекрасним голосом, чудового співця, талановитого художника- живописця, скульптора, неперевершеного гравера. Учні подивилися відео про цікаві факти із життя Шевченка, репродукції картин Т.Шевченка, відео з цитуванням вічних цитат поета. Учні Щербатий Д., Пукас О., Павліченко В., Жорняк Ю., Крук П., Шибка Д., Дуда Р. декламували поетові вірші. Костюк Д. і Червінська Ю. представили мініатюру "Шевченко і Доля". Звучали улюблені пісні Т.Шевченка: у запису "Ой Морозе, Морозенку", у виконанні учениці 9 класу Мухи Х. "Зоре моя вечірняя", у виконанні учнів і гостей свята "Садок вишневий коло хати". Із заключним словом до учасників свята звернулася директор ОЗ Книшик С.І. ...А тепер наш Тарас в кожній хаті.
З нами словом живим розмовляє,
Є в Шевченка народження дата,
Дати смерті в Шевченка немає!
 

Немає коментарів:

Дописати коментар