12/10/20

СНІД: подумай про майбутнє - обери життя

     1 грудня відзначають Міжнародний день боротьби зі СНІДом та день толерантного ставлення до хворих людей. В ОЗ «Твіржанський ЗЗСО І-ІІІ ст.-ЗДО» вчителем Сільник М.В. з гуртківцями «Юні медики» проведено виховний захід «СНІД: подумай про майбутнє - обери життя». Тривожно, що Україна залишається в категорії країн з концентрованою стадією епідемії ВІЛ-інфекції. Учні, перевтілившись у справжніх лікарів, на «конференції медиків» демонстрували навчальне відео та обговорювали такі життєво важливі питання:

1. Що таке ВІЛ, а що таке СНІД.
2. Шляхи передачі ВІЛ.
3. Симптоми.
4. Шляхи попередження захворювання.
А ще старшокласники майстерно інсценували наслідки особливо небезпечної й смертельної для людини хвороби – СНІД. Червоні стрічки - символ боротьби із СНІДом - об’єднували учасників та глядачів заходу. Керівник гуртка М. Сільник закликала бути обачними в житті, сповненому не тільки приємних сюрпризів. Директор С. Книшик порадила не шкодувати тепла та милосердя для хворих людей, які так потребують нашої уваги.
Завершився захід оптимістичними роздумами про цінність життя на землі.
Життя – це скарб, бережи його.
Життя – це любов, пишайся нею.
Життя – це таємниця, відкрий її.
Життя – це обіцянка, виконай її.
Життя – це гімн, заспівай його.
Життя – це боротьба, почни її.
Життя – це щастя, заслужи його.
Кожна людина знаходиться в зоні ризику захворювання на СНІД, ніхто незахищений від цієї біди. Будьмо толерантними до таких хворих, адже всі ми люди і нам потрібна підтримка. Нехай усе жахливе обійде нас.
Хай кожна людина до кінця усвідомить усю небезпеку, яку несе СНІД, і зробить усе можливе, щоб уберегти себе і своїх близьких та рідних від цієї страшної інфекції, бо СНІД може увійти практично в кожен дім, кожну сім’ю.
 

 
 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар