12/02/20

Правда Майдану

     Уже пройшло 7 років відтоді, як мирна акція протесту студентів на майдані Незалежності переросла у революцію, що згодом одержала назву Революція Гідності. Молодь відстоювала своє право жити в європейській державі та мати хорошу можливість реалізації.

В ОЗ «Твіржанський ЗЗСО І-ІІІ ст. – ЗДО» учні старших класів спільно із учителями-наставниками проникливо, емоційно та чуттєво передали події тих днів. На заході були присутні запрошені шановні гості: директор департаменту освіти та науки ЛОДА Паска О.В., заступник директора департаменту Пастушенко Р.Я., головний спеціаліст департаменту освіти з питань виховної роботи Ільків Л. В., голова Мостиської ОТГ Пельц М.С., голова Мостиської РДА Галів Л.Т., начальниця відділу ОКТМС Чернега В.Г., начальник вибухо-технічного управління поліції у Львівській області, професор, доктор юридичних та технічних наук Сопільник Л.І.,ректор Львівського університету бізнесу і права Янковська Л.А., заступник з виховної роботи та національно-патріотичного виховання ЛОЦКЕТУМ Набитович М.В..
Директорка закладу Світлана Книшик у вітальному слові акцентувала увагу на тому, що національно-патріотичне виховання є ключовим у сучасному суспільстві. Діти повинні знати героїчне минуле Батьківщини.
Директор департаменту Олег Паска був приємно вражений від свідомого сприйняття учнями відтворюваних подій. Голова Мостиської ОТГ Мирослава Пельц подякувала дітям за емоції та щирість і пообіцяла бувати на таких патріотичних заходах частіше. Голова РДА Любомир Галів побажав дітям миру, добра та мудрості. Лідія Ільків,яка ще до недавнього часу була парамедиком медичної роти Національної гвардії України м. Бахмута, вже вчетверте завітала до закладу. Декламувала рядки улюблених віршів, адресувала дітям багато теплих слів та подарувала книгу Мирослава Дочинця «Діти папороті». А учні, у свою чергу, привітали п. Лідію квітами, бо для них вона є прикладом мужності та героїзму. Начальниця відділу ОКТМС Валентина Чернега зауважила, що Твіржанський ОЗ – це заклад, в якому люблять дітей. А заступник з національно-патріотичного виховання ЛОЦКЕТУМ Михайло Набитович подарував учням книгу «Львівські лицарі небесної сотні».
 

 
Відчуття патріотизму виховується у серцях дітей сім’єю, школою та самою історією.
 О. Довженко у кіноповісті "Україна в огні" зазначав: «Легко здолати тих, хто не знає своєї історії, у кого від слова «нація» залишився лише прикметник». Молодь має знати минуле, поважати подвиги попередників, щоб бути творцями гідного майбутнього своєї держави.

Немає коментарів:

Дописати коментар