2/21/20

Міжнародний день рідної мови.

Мова — одне з багатьох див, створених людьми. Вона віддзеркалює душу народу, його історію.
21-го лютого всі народи Землі відзначають Міжнародний день рідної мови. 
 
В ОЗ «Твіржанський ЗЗСО І-ІІІ ст. –ЗДО» до Дня рідної мови проведено ряд заходів. Вчитель української мови та літератури Сільник М.В. з учнями 5 класу провела флешмоб «Українська – це модно, українська – це круто, єдиній та рідній мові – бути!». Також школярі переглянули відео «15 цікавих фактів про українську мову» та прослухали «Реп про мову».
Учні 7 класу під керівництвом вчителя Мік Г.С. провели радіолінійку «Я так люблю, я так люблю тебе, моя співуча українська мово!»
Дев’ятикласники та учні 8 класу із Приймак М.М. переглянули кадри із документального фільму-дослідження про українську мову «Соловей співає, доки голос має».
Під час проведення мовознавчого турніру «Я люблю рідну мову» шестикласники разом з вчителем Козак О.Б. визначали кращого знавця рідної мови.
Десятикласники з вчителем Феник М.М. підготували презентацію про словникове багатство рідної мови.
Що є найцінніше в житті кожної людини? Рідна мати, рідна земля, рідна мова. У рідному слові початок усіх початків людського буття. Пам'ятаймо завжди про це, бережімо, плекаймо, збагачуймо, примножуймо красу рідної мови. Людина, яка забула свою мову, не живе, а існує.
Не замовкай ніколи, рідне слово,
Іскрися жартом, піснею злітай.
Над нами квітни завжди веселково,
Щоб сяяв щастям український край.

Немає коментарів:

Дописати коментар