2/17/20

«Відкриваємо світ разом…»

Вивчайте географію планети,
Досліджуйте природу і країни.
Нових бажаємо пошуків і злетів,
Нових відкриттів і сходжень на вершини!
«Відкриваємо світ разом…»
Під такою назвою в ОЗ «Твіржанський ЗЗСО І-ІІІ ст. –ЗДО» нещодавно проходив марафон географії. Упродовж тижня відбулись заходи, які сприяли підвищенню інтересу школярів до навчання, поглибили знання, дали можливість досліджувати і презентувати цікавий матеріал.
Участь школярів у підготовці позакласних заходів відкриває широкі можливості для формування практичних навичок роботи з різними джерелами - картою, книгою, Інтернетом тощо.
Діти вчились цілеспрямованості, згуртованості та наполегливості у досягненні поставленої мети.
У філії «Хоросницький ЗЗСО І-ІІ ст.» ОЗ « Твіржанський ЗЗСО І-ІІІ ст. - ЗДО»
учні 5 і 9 класів об’єднались у 2 команди та мандрували країнами кросвордів . Завдання складались за вивченим матеріалом фізичної та соціальної географії України.
Інтелектуально – розважальна гра « Подорож країнами світу» допомогла пригадати держави та столиці, визначити географічні координати. Заходи пройшли під керівництвом вчительки Мазуркевич С.Л.
В ОЗ «Твіржанський ЗЗСО І-ІІІст. – ЗДО» марафон у різних класах проводили вчителі географії. До прикладу, у 10 – А класі Дмитришин О.Є. підготувала гру «Найбільш забруднені місця світу», доповненням якої стала пізнавальна презентація.
У 6 класі Захарко Т.А. провів інтелектуально – розважальну гру « Морська подорож», під час якої школярі вчились орієнтуватися біля фізичної карти, порівнювати різні географічні об’єкти, знаходити між ними спільне та відмінне, вміти вільно користуватися даними координатами та знаходити різні географічні об’єкти.
Під керівництвом Грицайко Н.О. в 7 класі була проведена Всеукраїнська інтернет - олімпіада з географії; у 8 класі учні переглянули 2 відеофільми « Грізні сили Землі» та « Загублений світ»; а також гортали цікаві сторінки усного журналу «Чудеса на Землі».
У філії "Мистицький ЗЗСО I-II ст. – ЗДО» ОЗ «Твіржанський ЗЗСО І-ІІІ ст.. – ЗДО» вчителька географії Кадило У.М. теж зацікавила учнів конкурсами, а саме: екологічних міні-плакатів "Планета в небезпеці. Захистімо її"; знавців географії України "Я знаю Україну"; а також географічну вікторину "Шлях до успіху";
Марафон виявився насиченим та довів, що географічна наука корисна у сучасному світі і захоплює своїми цікавими фактами та відкриттями.

Немає коментарів:

Дописати коментар