11/18/19

«Скринька педагогічних ідей з питань розвитку особистості»


У дошкільному віці дитина найбільше, ніж в інших вікових періодах, пізнає навколишній світ. Вона дуже допитлива , спостережлива і що характерно, хоче все знати, тому вихователь повинен відповісти на всі запитання малюка. Саме з метою розвитку креативних здібностей дошкільників у різних видах діяльності, як складової успішного навчання у новій українській школі, відбулося методичне об’єднання вихователів ЗДО Мостиської ОТГ. Воно проходило на базі ОЗ «Твіржанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів-ЗДО» 15 листопада 2019 року. Тема МО «Скринька педагогічних ідей  з питань розвитку особистості».
Гості нашого закладу відвідали заняття із ліплення нетрадиційним методом у старшій групі. Тема заняття «Виготовлення виробів із соленого тіста», вихователь Гожа Л.Я., театралізоване дійство «Осінні фантазії» у середній групі (вихователь Дика Н.Б., Чайка Ю.І. та  музичний керівник Козак І.В.). Організовано виставку робіт із соленого тіста «Сім’я їжачків» вихованців філії «Мистицький ЗЗСО І-ІІ ступенів ОЗ«Твіржанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів – ЗДО» (вихователь Мельник Л.Я.).
На занятті вихованці старшої групи переглянули презентацію про те звідки приходить до нас хліб. І з великим задоволенням працювали зі соленим тістом, дізналися про способи нанесення різних орнаментів (відрізання ножицями, притискання та штампування різних зображень). Незабаром їхні роботи прикрасять різдвяну ялинку. На завершенні заняття діти почастували гостей смачним та солодким короваєм. Директор ОЗ Книшик С.І. подякувала малюкам за смачний коровай та наголосила, що праця хліборобів – це важкий труд, який потрібно шанувати.
Різнобарвям захопило театралізоване дійство «Осінні фантазії». Вихователі ЗДО разом з дітьми подорожували осіннім лісом у пошуках Осені. Малюки вправно декламували  віршики , співали пісні та розігрували сценки приємним сюрпризом було те, що Осінь (вих. Чайка Ю.І.) подарувала дітям смачні осінні яблучка. На завершення театралізованого дійства Світлана Іванівна Книшик подякувала усім учасникам свята зі їхні старання та загарний настрій.
Виставка «Сімя їжачків» не залишила нікого байдужим. Відвідувачі із захопленням розглядали усі її елементи та ділилися досвідом.
На завершення керівник МО Гамарська М.П. подякувала вихователям та дітям за чудову підготовку, за співпрацю, дружню атмосферу та наголосила, що дошкільна освіта є важливим етапом освіти у новій українській школі.  

Немає коментарів:

Дописати коментар