11/09/18

День української писемності


Як парость виноградної лози,
Плекайте мову...

Шанувати, плекати, знати історію розвитку рідної мови – обов’язок кожного українця. 9 листопада відзначається День української писемності та мови. В ОЗ «Твіржанський ЗЗСО І-ІІІ ст. – ЗДО» святкування проходило під гаслом «З рідним словом міцніє держава». Було проведено ряд заходів, приурочених до цього свята. Учителями-філологами було виготовлено стенд «Культура мовлення». 9 листопада, у День писемності, відбулося урочисте відкриття І етапу Міжнародного конкурсу знавців рідної мови ім.П.Яцика. Директор закладу Книшик С.І. розповіла про діяльність українського патріота, мецената Петра Яцика. Учні мали змогу переглянути відеофільм про Нестора Літописця.
             

  Учні 2 класу (вчитель Мочерад О.М.) створювали асоціативний кущ до слова «Мова». У 3 класі (вчитель Кавій С.Б.) було проведено усний журнал «Історія розвитку писемності та книги».
               Вчителями-філологами Козак О.Б., Приймак М.М., Феник М.М., Мік Г.С. було підготовлено і проведено різноманітні заходи: Літературна година «Нестор Літописець – батько української історії та словесності» (11 кл.), вікторина «Кирило і Мефодій. Символічність особистості в українській писемності» (8 кл.), урок-вікторина «Подорож океаном рідної мови» (6 кл.), круглий стіл «Письмо крила дає» (9 кл.). Учні 6 класу разом з класним керівником Феник М.М. виготовили листівки до Дня української писемності та мови.
Святкування проходило під гаслом «З рідним словом міцніє держава». Було проведено ряд заходів, приурочених до цього свята. Учителями-філологами було виготовлено стенд «Культура мовлення». 9 листопада, у День писемності, відбулося урочисте відкриття І етапу Міжнародного конкурсу знавців рідної мови ім.П.Яцика. Директор закладу Книшик С.І. розповіла про діяльність українського патріота, мецената Петра Яцика. Учні мали змогу переглянути відеофільм про Нестора Літописця.

             

Немає коментарів:

Дописати коментар