9/10/18

Момо – нова віртуальна суїцидальна забавка для дітей.


У соцмережах та по телебаченні з’явилась інформація про новий небезпечний бот. Момо – це дивний «користувач» із моторошною аватаркою, який, з’явившись у контактах починає надсилати фотографії та тексти (як правило, новини) із неприємним змістом, на кшталт жертв катастроф. Часто знімки і посилання приходять у нічний час. «Момо» - це новий аналог гри «Синій кит».

Після літніх канікул до нас прийшли навчатися нові учні. З метою формування належної атмосфери у класних коллективах, залучення до гурткової та позашкільної діяльності, профілактики аутсайдерства, а також інформування учнів щодо нової віртуальної небезпеки відбулося лекційне заняття, яке провела зі старшокласниками практичний психолог Шпилька О.З., директор Книшик С.І. та заступник з освітньої роботи Приймак М.М.
Дирекція ознайомила школярів із можливостями реалізації на заняттях гуртків та в позашкільній діяльності, а також нагадала про психологічну допомогу, яку при потребі учні зможуть отримати від практичного психолога. Ольга Зеновіївна детально розповіла про кібернебезпеку від Момо, звернула увагу на психологічні особливості впливу на користувачів соцмереж та розкрила всю суть цієї віртуальної забавки.
У сучасному світі дорослі повинні перш за все попередити підлітків та застерегти їх від небезпеки, щоб не допустити до страшних наслідків.

Немає коментарів:

Дописати коментар