5/05/18

Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності


З метою проведення просвітницької, профілактичної роботи, спрямованої на збереження життя і здоров’я учасників освітнього процесу під час навчання та канікул, попередження нещасних випадків, відповідно до наказу департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації від 12.02.2018 № 09-01/41 «Про затвердження Плану основних заходів цивільного захисту Львівської обласної державної адміністрації від 19.04.2018р. № 09-01/145» у Твіржанському НВК було проведено ряд заходів.
Протягом тижня класні керівники провели бесіди-інструктажі «Як діяти в екстремальній ситуації» (1кл.), «Хай дитина знає кожна – жартувать з вогнем не можна» (2кл.), «Безпечне поводження з газовими та електроприладами» (5кл.); у 3класі відбулася виховна мандрівка «Країна безпеки», у 6 класі – круглий стіл «Охорона праці очима дітей», у 9 класі класним керівником Грицайко Н.О. було проведено відкритий урок за участю дирекції «Безпека в надзвичайних ситуаціях»,учні 10 класу стали учасниками вікторини-змагання «Будь обережний з вогнем», а одинадцятикласники уважно прослухали виховну годину «Пожежі на виробництві та у побуті».
Під час проведення заходів учням надано рекомендації щодо захисту від актів терору, безпеки життєдіяльності. Школярі засвоїли правила безпечного поводження на річці чи водоймах, у лісі, громадському транспорті, під час грози, сильного вітру, шквалу, під час перебування на дачі, дії в разі виникнення пожежі, у дітей сформовано знання щодо безпечного користування електро- та газоприладами, побутовою технікою, сірниками тощо.
У першому класі класовод Мочерад О.М. та директор Книшик С.І. провели із батьками тематичні збори.
У холі НВК було оформлено мистецьку виставку, у якій були задіяні матеріали конкурсу «Охорона праці очима дітей» учнів 4класу,проектна робота учнів 8 класу «28 квітня – Всесвітній день охорони праці» та тематичний плакат «Будь обережний з вогнем», який підготували десятикласники.
У навчальному закладі було організовано розміщення листівок та пам’яток з методичними рекомендаціями щодо порядку дій під час виникнення надзвичайних ситуацій, які напередодні виготовили учні 7 класу під керівництвом класного керівника Чміль Т.З.
В рамках Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності пройшов День цивільного захисту, під час якого було визначено практичну перевірку готовності закладу до ефективних заходів щодо захисту учасників освітнього процесу і працівників установи при виникненні надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру, можливих терористичних актів. Створено штаб з організації та проведення Дня цивільного захисту у закладі освіти, начальником якого є директор Книшик С.І. Спільно з дирекцією, вчителями та учнями практично відпрацьовано дії згідно з планом евакуації на випадок надзвичайних ситуацій.
Крім того, в рамках заходів ЦО з 25.04 по 27.04 тривали навчально-польові збори з учнями 11 класу. 

Немає коментарів:

Дописати коментар