5/21/18

Виховний захід «Весна – паняночка»



Найбільшу насолоду і радість,найпалкішу любов до рідного краю,до життя викликає спілкування з природою. Вона завжди чарувала і чарує,хвилювала і хвилює людину.
Шепіт голубої води,зелених дібров,спів дзвінкоголосих пташок,запах і розмаїття квітів – усе це дорога серцю,ні з чим не зрівняна природа рідного краю.
Всі ми любимо природу, та чи завжди   шануємо її вроду?
З метою детальнішого ознайомлення з первоцвітами нашого краю, їхньою користю, вихованню інтересу до пізнання та естетичного сприймання навколишньої дійсності, любові до природи та бережливого ставлення до неї, у Твіржанському НВК відбувся виховний захід « Весна-паняночка».
У цьому заході взяли участь учні другого та третього класів під керівництвом вчителів початкових класів Кавій С.Б.,Леги О.Б. ,а також вчителя музичного мистецтва Козак  І.В.
Дійовими особами цього балу були: господарка балу- Фея лісу, почесна гостя-Весна, їх помічник – Підсніжник; весняні квіти:Первоцвіт,Пролісок,Ряст,Медунка,Фіалка,Конвалія,Сон,Мати-й-мачуха, а також Дощ зі своїми Краплинками- Дощинками, лісові звірі, ролі яких майстерно зіграли школярі. Герої цього дійства дуже вміло декламували прекрасні вірші, в яких оспівувалася весна,щедре ласкаве сонечко,буяння квітів і трав,заклик до збереження первоцвітів.
Діти з емоційним захопленням виконували веснянки,водили хороводи, готували презентацію до цього свята. Кожен учасник представив свій проект на тему « Не зривай першоцвітів», « Зелена аптека лісу»,який учні створювали власноруч, а також підготували малюнки про збереження природи.
Кульмінацією  свята була інсценізація « Весняної казки» , яка дала можливість дітям ще раз переконатися у тому,що надаремно зірвана квітка чи зламана гілка призводить до великої шкоди.
Мало просто любити природу. Мало просто милуватися нею, її потрібно оберігати. Памятаймо, що охорона природи -  це не просто лозунг,не тимчасовий захід, а постійна напружена робота. Це боротьба за кожну квіточку, деревце, за родючу землю, незабруднену воду, чисте повітря, за світле майбутнє планети Земля.
Отож, рятуймо, поки ще не пізно і можна щось зберегти.

Немає коментарів:

Дописати коментар