4/04/18

Загальношкільна толока


Світлина від Христини Феник.Чиста Україна починається з маленького: прибирання власної оселі, подвір’я, території школи, вулиць рідного села. Найчарівніша пора року – весна пробуджує природу і спонукає нас активно взятися за благоустрій та прибирання навколишнього середовища. Вже традиційно навесні, перед Великодніми святами, у Твіржанському НВК проводиться весняна екологічна толока. Цьогоріч таке дійство відбулося 29 березня в рамках щорічної всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля».
Розпочався цей захід загальношкільною лінійкою, під час якої директор Книшик Світлана Іванівна ознайомила учнів із обсягом роботи і наголосила на дотриманні правил техніки безпеки.
Світлина від Христини Феник.Учні спільно з вчителями та техпрацівниками упорядкували шкільне подвір’я, територію довкола школи, позгрібали сміття та торішнє листя, посадили квіти, почистили бордюри, підмели тощо.
Учасники весняної толоки попрацювали плідно та згуртовано, сповнені спільного бажання зробити шкільне подвір’я красивішим.
Метою заходу було не тільки прибирання, а й підвищення рівня екологічної свідомості учнів, виховання поваги до природи рідного краю, набуття звички не смітити, поважати колективну працю. Усвідомлення цих аспектів через фізичну роботу приходить найкраще, це яскраво підтверджує у своїх наукових працях видатний український педагог Василь Олександрович Сухомлинський, який вважав трудове виховання учнів важливим елементом розумового, морального, естетичного та фізичного виховання. Він роз’яснював це у такий спосіб: «Праця – дуже складне явище, в якому розкривається ідейний, емоційний, розумовий, естетичний, психологічний, творчий смисл людського життя, виховання й самовиховання…Завдяки праці, через працю, через уміння й майстерність людина виявляє себе, як наймогутніша й наймудріша сила природи».
Пам’ятаємо, що чисте довкілля сьогодні – безпечне майбутнє завтра!

Немає коментарів:

Дописати коментар