4/02/18

Нас єднає спільна мета



Світлина від Христини Феник.
Міжнародна науково-практична конференція, у якій брали участь представники України, Польщі та Азербайджану, відбулася 23 березня у Твіржанському НВК (Мостиської міської ради Львівської області). Директор НВК Книшик С.І. гостинно та радо вітала поважних дорогих гостей у складі делегації освітян Польщі, Азербайджану та Мостиської ОТГ. Під час виступу Світлана Іванівна наголосила, що тісна співпраця з Польщею (Перемишльським повітом) триває вже понад десять років, а віднедавна до неї приєднався й Азербайджан. Як зазначила директор, ці три країни в стадії реформування освіти, тому багато спільних точок дотику вже віднайдено. Зокрема, цілями освітнього процесу є орієнтація на європейські цінності, виховання культурно-освіченого, свідомого громадянина - патріота, готового до самореалізації та здатності національно-культурні, духовні надбання свого народу представити на міжнародній арені. Важливим є налагодження діалогу не лише між освітянами різних країн, а й між дітьми, і в перспективі майбутнього повинна бути організація таких зустрічей саме між учнями. А для реалізації такого задуму значну увагу треба приділити вивченню іноземної (англійської ) мови, щоб діти різних національностей могли без проблем розуміти один одного.
Світлина від Христини Феник.Начальник відділу освіти, культури і туризму, молоді та спорту Мостиської міської ради Чернега В.Г. ознайомила із розвитком освітнього процесу в громаді та реалізацією реформ НУШ, а також зазначила, що на сьогоднішній день школи Мостиської міської ради зробили значий крок уперед до втілення європейського підходу в процесі навчання.
Методист Марія Бішко презентувала педагогічні ідеї відомого українського дидактика В.Сухомлинського та їх втілення у школах Мостиської ОТГ.
В процесі роботи конференції всі присутні мали можливість висловити свої думки, бачення стосовно модернізації освітнього простору.
Світлина від Христини Феник.Учні Твіржанського НВК під керівництвом учителя української мови та літератури Феник М.М. показали гостям захід, присвячений вшануванню пам’яті Пророка української нації Т.Г.Шевченка, чим продемонстрували українську культурну спадщину, духовні цінності, пісенні традиції, якими Україна славиться в цілому світі.
В рамках роботи конференції відбулася презентація книги «Під одним небом» Боюкага Мікаіллі, в котру автор вмістив матеріали про українську культуру, мистецтво, освіту, архітектуру, національно-духовні цінності, традиції та звичаї українців, які живуть на заході нашої країни. Джерелом інформації для написання книги були власні враження автора від подорожей Західною Україною.
Іноземні гості були приємно вражені гостинністю мостичан, адже протягом візиту мали можливість почувати себе як вдома, висловили подяку за плідну співпрацю, теплий та щирий прийом і відзначили, що продовження, звичайно, ще буде.
На шляху реформування освіти, вивчення міжнародного досвіду роботи – одна з найкращих можливостей для вдосконалення власних педагогічних напрацювань.

Немає коментарів:

Дописати коментар