12/20/17

Тиждень правових знань та День Збройних Сил України

    Дитинство — це найбільш безтурботна та прекрасна пора в житті кожного. Саме тоді людина формується фізично, психічно, інтелектуально, здобуває та отримує необхідні знання та навички. У цей період для дітей мають бути створені всі умови для їхнього життя та повноцінного розвитку. Щоб досягти цієї мети і дитина, і родина, у якій вона виховується, мають перебувати під правовим захистом держави.

       Проблема правового захисту родини і дитинства вже тривалий час перебуває в центрі уваги міжнародної спільноти, адже діти потребують особливої уваги, через їхню вразливість, фізичну та розумову незрілість.
      В рамках Всеукраїнського тижня права у Твіржанському НВК пройшов ряд заходів на правову тематику. Зокрема, впродовж тижня в бібліотеці діяла книжкова виставка, бібліотекар Гіркова Н.В. презентувала різноманітні виданння про права людини.
     Ознайомити учнів з основними правами і свободами, розкрити їхній  юридичний зміст, конституційні обов’язки громадян України; ознайомити учнів із Конвенцією ООН про права дитини; аналізувати  правові ситуації щодо дотримання чи порушення основних прав та свобод людини і громадянина –  таку мету поставила перед собою вчитель історії та правознавства  Кисіль Л. О. на уроці  в 9 класі «Конституційні права і свободи людини та громадянина. Конвенція ООН про права дитини».
   Питання прав і свобод  посідає найважливіше місце як у світі, так і в Україні. Саме тому вчитель звернула увагу на поняття «права», «основні права людини» та класифікацію прав людини.
     Особливу увагу Лідія Олегівна приділила Конвенції ООН про права дитини. Переглядаючи презентацію, учні довідалися , які права дитини закріплені Конвенцією ООН та які є шляхи захисту прав дитини.
Із заступником директора з ВР Приймак М.М. учні 7-8 класів переглянули повчальні відеоролики про дотримання прав та обовязків.
  Напередодні Тижня директор НВК Книшик С.І. та соціальний педагог Феник Х.І.  організували профілактичну лекцію за участю правоохоронців.
      А наприкінці тижня Кисіль Л.О. виготовила стенд «Юний правознавець», на якому  розмістила усю потрібну для дітей інформацію, і вона буде доступною для школярів до кінця року.
      Жити у вільній та незалежній державі є також одним із беззаперечних прав і свобод людини.  Сьогодні Збройні Сили активно відстоюють на сході країни цю можливість для українців. Тому з нагоди належного відзначення Дня Збройних Сил України, формування національно-патріотичних почуттів, гордості за захисників  нашої країни 6 грудня у Твіржанському НВК було проведено ряд заходів. Зокрема, члени учнівського самоврядування  виготовили вітальні листівки для хлопців 5-11 класів;  учениця 11 класу Солтис Христина намалювала тематичний плакат, а також школярі молодших та середніх класів намалювали малюнки для загальношкільної виставки; класними керівниками було проведено виховні години на відповідну тематику; педагог-організатор Підбережник С.Б. залучив учнів 9-11 класів до перегляду відеопрезентації, слайди якої були наповнені матеріалами  з історії заснування ЗСУ.
             В останні роки, як ніколи, актуальними стали Збройні Сили  для нашої держави. Виховати в молодих юнаків бажання служити в лавах української армії - одне із найважливіших завдань на сьогодні. Саме тому, серед пріоритетних напрямків виховної роботи потрібно,безумовно,  обрати ті, які акцентують  увагу на національно-патріотичному вихованні.

           Тижні правових знань є щорічними і допомагають учням легше запам’ятати основні права, якими вони повинні керуватися в житті.

Немає коментарів:

Дописати коментар