12/20/17

Твіржанський НВК – простір без насильства
      Всеукраїнська акція «16 днів без насильства» стартувала у Твіржанському НВК 27 листопада і тривала до 11 грудня. В рамках її реалізації було проведено багато заходів на відповідну тематику, спрямованих на попередження проявів насильства як у навчальному закладі, так і в кожній сімї. До проведення цієї акції активно долучилися всі вчителі та адміністрація навчального закладу.
       Заступник директора з ВР Приймак М.М. організувала оформлення інтерактивного стенду « Захисти життя – зупини насильство», акцію «Червона стрічка», виставку шкільних  малюнків на тему:«Світ без насильства очима дітей», зустріч учнів 7-10 класів із працівниками служби у справах дітей райдержадміністрації: начальником відділу з питань профілактики бездоглядності та правопорушень Бурдою С.Г. та провідним спеціалістом Пушкарем С.В., а також  провела лекторій з учнями 9-11класів на тему: «Чому саме 16?».
        Вихователі ДНЗ організували випуск дитячих малюнків для інтерактивного стенду  та тему: «Наші долоньки проти насильства».
          Практичний психолог  Шпилька О.З.   провела цикл лекцій на тему: « Громадянська позиція. Безпека життя» (Запобігання торгівлі людьми та профілактика насильства).
        Соціальний педагог Феник Х.І. провела виховну годину на тему: «СНІД: знати, щоб жити» з учнями 10-11кл., дискусію: «Подорож за кордон: за і проти» з учнями 7класу, бесіду на тему: «Торгівля людьми-сучасна форма рабства» з учнями 10, а також спільно із практичним психологом – заняття з елементами тренінгу:«Зупинимо насильство разом», в рамках якого з учнями 11класу було проведено анкетування «Виявлення ступеня агресивності».
Класоводи та класні керівники  провели тематичні виховні години
        16 днів – це лише умовно визначений період, коли в житті суспільства мали місце жахливі факти злочинів проти людей, ущемлення прав жінок, домашнє насильство тощо. Кожен має мати рівні права для розвитку та реалізації. Тому, жодним проявам насильства не може бути місця в людському житті.




Немає коментарів:

Дописати коментар