11/01/17

Коли ви вмирали, вам сурми не грали…..

          Відзначення 75-ї річниці створення Української повстанської армії

       14 жовтня українці відзначатимуть  велике свято - Покрови Пресвятої Богородиці. Ще з часів козацтва Богородиця  вважалася  покровителькою   воїнів, захисників... Мабуть, саме тому дата 14 жовтня об'єднала в собі свята: День козацтва, День УПА, День захисника України. До відзначення цієї дати готується весь український народ. Не  залишились осторонь і учні 10-11 кл. Твіржанського НВК, які під керівництвом педагога-організатора Підбережника С. Б. та вчителя Захисту Вітчизни Коваля С.М. взяли участь у міському святі з нагоди відзначення величного дня – 75-ї річниці створення Української повстанської армії та Дня захисника України  «Коли ви вмирали, вам сурми не грали», яке проходило у лісі с.Королино. 
        Цьогоріч таке святкування проходило під гаслом “УПА. Відповідь нескореного народу”, а його головною метою було вшанування мужності та героїзму захисників незалежності України, національно-патріотичне виховання учнів, збереження історичної та культурної спадщини українського козацтва.
         Розпочалося  свято урочистим молебнем та панахидою за загиблими захисниками України, яку відправив настоятель церкви Неруктворного образу Ісуса Христа, отець Володимир Олинець. Після цього учні поклали квіти на могили загиблих воїнів УПА та засвітили лампадки в пам’ять про них.
          Атмосфера святкування сприяла тому, що учні максимум могли відчути дух козацтва та перенестися у те далеке минуле. Розклавши табори у лісі,  учасники взялися за приготування козацьких та упівських старв. Чого тут тільки не було: і картопля в мундирах «Свято в лісі», і суп «Сита дивізія», канапки по-карпатськи, узвар «Лісова галявина». Поласувавши смаколиками, розпочалися розваги: розпалювання спільної ватри та виконання повстанських пісень.
       Завітали на свято представники відділу освіти, культури і туризму, молоді та спорту Мостиської міської ради Гнатовська М.М., Андраш Г.І. та Повх О.В., які нагородили усіх учасників подяками та подарунками.
     Святкове дійство у Королинському лісі – лише початок відзначення 75-ї річниці створення УПА, а ще багато цікавих заходів у Твіржанському НВК чекають на учнів попереду.

Немає коментарів:

Дописати коментар