11/01/17

Відзначення 75-ї річниці УПА та Дня захисника України в Твіржанському НВК
          13 жовтня у Твіржанському НВК відбувся  урочистий захід, приурочений відзначенню 75-ї річниці створення Української повстанської армії, Дня захисника України та вшануванню пам’яті загиблих героїв за суверенітет та незалежну цілісність нашої країни. Метою заходу було ще раз нагадати учням про неоціненний вклад воїнів УПА в процес становлення  української незалежності та формування національної свідомості й патріотичного духу учнів школи.
    Розпочалося свято виконанням державного гімну. А потім глядачі поринули у  неймовірно цікаве дійство сторінками історії УПА, яке  було доречно доповнене  тематичними плакатами. Заступник директора з виховної роботи Приймак М.М. розповіла дітям цікаву легенду про свято Покрови Пресвятої Богородиці та нагадала, що дата 14 жовтня поєднує в собі чотири  визначні події: церковне свято, День козацтва, День УПА, День захисника України.        
     Звуки повстанських пісень, перегляд відеороликів з життя партизанів та воїнів АТО,  декламування поезій, які підготували учні 5 та 7кл., не залишили байдужими жодного, навіявши сум та скорботу за загиблими героями. Під звуки пісні «Пливе кача» всі присутні вшанували пам’ять славних синів України: героїв УПА ,героїв небесної сотні і героїв АТО –  хвилиною мовчання.
     Підвела підсумок директор Твіржанського НВК Книшик С.І., наголосивши на важливості збереження пам’яті про загиблих героїв України, адже за те, щоб ми жили в незалежній, вільній країні, вони віддали та продовжують віддавати найцінніше – власне життя.
    Напередодні на свято були запрошені воїни АТО, які живуть у с.Твіржа. З певних причин вони не змогли прийти на свято, тому  учні школи разом із класними керівниками та спільно з директором школи провідали їх вдома для того, щоб привітати зі святом та висловити подяку за їх подвиг.


Немає коментарів:

Дописати коментар