6/07/17

День Європи

                         

     

       День Європи в Україні відзначають у третю суботу кожного травня. Вперше заходи, присвячені цьому дню, проводилися в 2003 році. Основою для появи цього свята стало підписання Декларації Шумана. Цей історичний документ був підписаний 9 травня 1950 року. Тоді в Парижі зібралися представники ряду європейських держав, які вирішили об'єднати свої сили для промислового розвитку та покращення виробництва військової техніки. Це стало фундаментом створення глобальної структури, яка пізніше втілилася в Європейському Союзі. Таким чином, провідні європейські країни змогли уникнути накопичення військового потенціалу один проти одного.
        Намагаючись інтегруватися в європейське співтовариство, Україна і почала відзначати День Європи. В Україні свято сприймається як спосіб приєднання до тих цінностей, яких дотримуються в ЄС.
         День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі  мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та  інтересах.
      З метою формування в учнівської молоді уявлень про міжнародні акти, що розкривають загальну стратегію України у ставленні до Євросоюзу, власні обґрунтовані пропозиції щодо вступу в ЄС, підвищення мотивації щодо вивчення мов та культури європейських країн, виховання почуття відповідальності, гідності, патріотизму та любові до власної історії, традицій, звичаїв народу, в нашій школі розроблено план заходів з відзначення Дня Європи.
        19 травня учні Твіржанського НВК  взяли  активну  участь у святкуванні Дня Європи під гаслом Європа – наш спільний дім. Україна – держава європейська”.  У  закладі його відзначають як день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту. «Головна мета свята - формування  в школярів позитивної  думки щодо євроінтеграції України, знайомство з європейськими цінностями та традиціями, популяризація європейської культурної спадщини.
    Цього року у рамках заходів було  проведено флешмоб «Європа на долоні», засідання круглого столу на тему «Асоціація України  в ЄС», конкурс малюнку на асфальті «Хай сонечко сяє всім дітям Європи!»,  вікторину знавців національних традицій країн Європи, конкурс  проектів «Культурні зв’язки України з країнами Європи», випущено стінгазету до Дня Європи .
          Найкращими знавцями Європейських країн стали: Руснак Руслана, Пеньондз Віктор, Пилип Василина , Матвійчик Максим, Пазюк Сергій, Кадикало Діана. Цікаві проекти презентували: Гіркова Діана,  Гожа Катерина, Ковць Роман, Ковальчик Данило, Мищенко Віталій(учні 7 класу).
         Прагнення до європейського рівня життя, європейських цінностей і стандартів визначило європейський вибір нашої країни. Це свято в черговий раз нагадує нам, що Європа починається не за кордоном України, вона починається у серці кожного українця.
      У День Європи ми шануємо наші спільні цінності, спільну історію, те, що найголовніше – наше спільне майбутнє!
Усі ми різні, бо ми народ!
Усі ми рівні, шукай, знаходь!
Хай буде мир на всій землі,
Країни різні, а ми одні!

Немає коментарів:

Дописати коментар