6/07/17

День вишиванки у Твіржанському НВК



Всесвітній День Вишиванки відзначається щороку у третій четвер травня. Свято покликане популяризувати українську культуру і традиції.
Вперше День вишиванки запропонувала відзначати одна зі студенток факультету історії Чернівецького національного університету Леся Воронюк у 2006 році. Її надихнув знайомий, який постійно носив вишиванку. Того року у вишиванки вдяглися кілька студентів та викладачів Чернівецького університету, тепер це свято набуло міжнародних масштабів.
Дата поки що не офіційна, це відносно нове народне свято. Але масштаби поширення традиції носити вишиванку вражають: такого розмаїття вишиванок, як у третій четвер травня,  не можна побачити ніде.
У цей день організовують цікаві конкурси у мережі, виховні заходи та флеш-моби в навчальних закладах.

 У Твіржанському НВК теж пройшов флеш-моб «З Україною в серці», який обєднав як учнівський, так і вчительський колективи в одну спільну родину. Педагоги та учні під патріотичну мелодію сформували «живий Герб України». Заступник з ВР розповіла про історію виникнення свята, наголосила на його вагомості в сучасному житті держави. На закінчення усі присутні виконали Гімн України.
 Немає значення, в якому куточку світу живуть українці, чи говорять вони щодня рідною материнською мовою, головне відчувати себе патріотом своєї держави, справжнім українцем.

Немає коментарів:

Дописати коментар