4/19/24

День цивільного захисту.

 Врятуй себе! Захисти інших! Допоможи кожному! Таких золотих правил хочеться навчити здобувачів освіти, аби в дорослому житті вони знали, як діяти в надзвичайних ситуаціях.



16 квітня в ОЗ «Твіржанський ЗЗСО І-ІІІ ст. – ЗДО» (директор Іванна ЩЕРБАТА) проходив День цивільного захисту. Планові заходи здійснювалися показово для запрошених директорів закладів загальної середньої освіти Мостиської ТГ, а також для представників освітніх закладів Шегинівської та Судововишнянської територіальних громад. Присутніми на заходах були міський голова Мирослава ПЕЛЬЦ та начальниця відділу освіти, молоді та спорту Мостиської міської ради Надія ГНАТОВСЬКА. Під час інформаційного марафону керівники освітніх закладів мали змогу ознайомитися з особливостями створення безпечного освітнього середовища в ОЗ «Твіржанський ЗЗСО І-ІІІ ст. – ЗДО», про що ділилася досвідом директор закладу.

Валерій БРУСАКОВ, майстер виробничого навчання ЛТК ЦЗ та БЖД, інформував присутніх про вимоги щодо організації ЦЗ в закладі освіти. Володимир ВОЛОШИН, завідувач сектору з питань НС, ЦЗ та мобілізаційної роботи Мостиської міської ради, ознайомив присутніх з особливостями організації цивільного захисту в територіальній громаді. Василь ШЕГИНСЬКИЙ, провідний фахівець сектору ЦЗ Яворівського РУ ГУДСУ з надзвичайних ситуацій у Львівській області, зупинився на питанні пожежної безпеки в побуті. Юрій МАТВІЙЧИШАК, начальник сектору реагування патрульної поліції №1 Яворівського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області,майор поліції, акцентував увагу на порушеннях правил поведінки на дорозі.

Після інформаційного марафону гості мали змогу відвідати відкриті заняття зі здобувачами освіти, які підготували та провели педагоги закладу: Христина ЛЕГА(1 кл.), Марія ПЕТРАГА ( 2 кл.), Тетяна ЧМІЛЬ (5 кл.), Марія СІЛЬНИК (6 кл.), Наталія ГРИЦАЙКО ( 7 кл.), Олександра КОЗАК (8кл.). Усі заняття були тематичними до Дня ЦЗ та, безумовно, підготовлені на високому рівні, зі застосування інтерактивних технологій.
Окрім цього, на території закладу були розташовані 5 локацій з питань цивільного захисту. На 4-х із них працювали професійні інструктори Яворівського РДФТГ, а саме: Сергій ГРИНЧУК, Андрій АНДРУШКО( «Домедична допомога»), Богдан ШОТ, Андрій МИЛЯН ( «Збірка і розбірка автомата Калашникова»), Андрій ЗАХАРКО ( «Мінно-вибухова небезпека»), Андрій КОЛОСОВСЬКИЙ, Михайло ОЗИМОК («Поводження зі зброєю»). На 5-й локації проходила комбінована естафета з елементами квесту «Простір безпеки», роботу якої координували педагоги закладу Сергій ПІДБЕРЕЖНИК, Андрій КУЧ та Роман КОТИЛЯК.
У коридорі гості мали змогу оглянути тематичну виставку дитячих малюнків та стінгазет. Наприкінці показового Дня гості зі здобувачами освіти та працівниками закладу стали учасниками відпрацювання процесу дій за сигналом «Евакуація».
Береженого і Бог береже, як відомо! Щорічний День ЦЗ в закладі освіти справді потрібен, щоб усі учасники освітнього процесу чітко знали алгоритм дій, у разі виникнення надзвичайної ситуації.

Немає коментарів:

Дописати коментар