3/14/24

Мовно-літературна розвага «Українське слово – диво калинове»

 Мова - втілення думки. Що багатша думка, то багатша мова. Любімо її, вивчаймо її, розвиваймо її! Борімося за красу мови, за правильність мови, за приступність мови, за багатство мови...

Максим Рильський
21 лютого - Міжнародний день рідної мови. Українська мова – одне з найцінніших надбань, яке створили й залишили нам наші прадіди. Рідне слово є для всіх оберегом та символом єднання великого народу. З метою відзначення Міжнародного дня рідної мови в ЗДО «Веселка» ОЗ «Твіржанський ЗЗСО I – III ст.- ЗДО» (директор Іванна ЩЕРБАТА) відбулася мовно-літературна розвага «Українське слово – диво калинове» для дітей старшої групи «Дзвіночки», під час якої здобувачі освіти разом з вихователем Оксаною ЧМІЛЬ та асистентом вихователя Іриною КОСТЕЦЬКОЮ захоплено слухали вірші про рідну мову, знайомилися з творами українських письменників, оберегами українського народу, відгадували загадки і пригадували українські народні прислів’я. Дошкільнята грали в мовні ігри: розминка-гра «Мікрофон», дидактична гра «Вірно чи невірно», мовленнєва гра «Яка мова?», дидактична мовленнєва гра «Скажи лагідно!» Насамкінець складали з пазлів карту України.

Вихователь відкриває дітям скарбницю рідної мови не лише цього святкового дня, а повсякчас, щоб в Україні, особливо з дитячих вуст, лунала українська мова; щоб кожна дитина любила її, шанувала, пишалася нею, розуміла рідне слово, відчувала його і вміло ним користувалася.
Тож нехай наша рідна українська мова буде оберегом і символом єдності для наших вихованців. Саме ми, заради наступних поколінь, повинні шанувати, берегти і розвивати нашу рідну мову, бо з нею майбутнє наше і нашої держави.

Немає коментарів:

Дописати коментар