2/18/24

День єднання

 16 лютого в Україні відзначають державне свято – День єднання, започатковане президентом України Володимиром Зеленським у 2022 році

Цьогоріч День єднання святкується втретє в історії нашої держави. У нього немає сформованих роками традицій, але в умовах війни це свято набуло особливого сенсу. Українці мають показати усьому світові, що сьогодні вони як ніколи єдині та попри все будуть відстоювати своє майбутнє і незалежність.
Вихованці групи «Дзвіночки» ОЗ «Твіржанський ЗЗСО I – III ст. - ЗДО» ( директор Іванна ЩЕРБАТА) разом з вихователем Оксаною ЧМІЛЬ та асистентом вихователя Іриною КОСТЕЦЬКОЮ долучилися до відзначення Дня єднання. На інтегрованому занятті «Наша Україна – єдина Батьківщина» здобувачі освіти висловлювали свої почуття любові до Батьківщини, думки про те, що означає для кожного українця жити в мирі та дружбі, у якій країні вони хочуть жити. Вихованцям було запропоновано взятися за руки та утворити ланцюг єдності та по черзі описати свої відчуття. Вихователь пояснила дошкільникам походження свята та його назву, що символізує собою єдність, згуртованість та неподільність, ознайомила з поняттями «соборність», «незалежність», закріпила знання про символи рідної держави. Також на занятті грали в дидактичні ігри патріотичного спрямування та виготовили аплікацію «Долоньки миру».
Оксана Володимирівна намагалися донести здобувачам освіти, що всі разом ми почуваємося захищеними та впевненішими. Так і наша соборна країна процвітатиме тільки за умови єднання не лише її земель, а й нас, українців. На занятті панувала групова взаємодія та дух патріотизму.
Наші наймолодші патріоти ДЕРЖАВИ, як і всі дорослі прагнуть, щоб завжди світило сонечко, було мирне небо над нашою головою. В єдності наша сила! Разом до перемоги!

Немає коментарів:

Дописати коментар