2/13/24

 Радійте, співайте, несіть Богу славу, Різдвяна нехай поведе нас зоря, Молитву вдягніть в золотаву оправу - Христос народився! Славіте Христа!

Ось і минають Різдвяні свята: такі родинні, славні і величні, прикрашені дідухом та ялинкою, хрустким снігом, святковим настроєм, щедрим столом, різдвяною таємничістю та неодмінно – українською колядою, яку творять та передають з уст в уста як маленькі, так і дорослі колядники. І тому так приємно і велично ще раз, разом, поколядувати і подякувати Всевишньому, попросити Божого благословення дочекатись у мирі та злагоді, здоров’ї та радості наступного Різдва.


26 січня в актовій залі ОЗ «Твіржанський ЗЗСО І-ІІІ ст. – ЗДО» ( директор Іванна ЩЕРБАТА) відбулось святкове дійство "Різдвяні посиденьки". Яскраву насичену програму глядачам представили учні 7 класу під керівництвом класного керівника Наталії ГРИЦАЙКО та педагога – організатора Сергія ПІДБЕРЕЖНИКА.

Святково, урочисто розпочала дійство ведуча – господиня Грицик А. Діти продемонстрували фрагмент Святвечора, в якому відтворили атмосферу родинного свята, з дідухом, кутею, варениками, пампушками. Не обійшлося і без нечистої сили. Чорт викрав різдвяну зірку. Щоб її повернути, потрібно було відгадати загадки. Активні глядачі відгадали загадки, прогнали нечисту силу, а різдвяна зірка яскраво засяяла і освітила дорогу для колядників. У виконанні семикласників прозвучали колядки, віншування з побажаннями добра, любові,
миру, перемоги. Гарним доповненням до святкового дійства стало виконання педагогічним колективом закладу колядки «Нічка та ясная зорями світила».


До всіх учасників та гостей свята з різдвяним віншуванням, привітанням та найкращими побажаннями звернулась директор закладу Іванна ЩЕРБАТА, яка подякувала за сьогоднішнє дійство і побажала віри, надії у добрий завтрашній день.
Усі присутні в залі теплими оплесками щиро дякували виконавцям колядок за подароване їм духовне свято. Ще довго у наших серцях будуть лунати колядки, а доки вони звучать, доти непоборним є наш народ. І віримо в те, що усі ці побажання, які прозвучали на святі, збудуться, що в Україні, такій багатій і пісенній, настане довгоочікуваний мир, злагода, пануватиме добро, щирість та милосердя.


Немає коментарів:

Дописати коментар