11/20/23

27 жовтня- День української писемності та мови 💙💛

 Пані Мова й пані Осінь- дві давні подруги.Вони мають звичку зустрічатися у жовтні в День української писемності та мови.Під час їхніх посиденьок виникає неповторна мовно- осіння гармонія.

Сьогодні пані Мова та пані Осінь завітали до здобувачів освіти 8 класу ОЗ "Твіржанський ЗЗСО I- III ст.- ЗДО"( директор Іванна Щербата) на урок- посиденьки. Під керівництвом учительки української мови та літератури Козак О.Б. восьмикласники формували мовну,культурну,комунікативну компетентності, пригадували українські народні прислів'я,позмагалися у вправності промовляння українських народних скоромовок, зазирнули до таємниць походження окремих українських слів, що позначають явища природи, традиційні страви та напої, по - новому поглянули на маловживані назви кольорів, удосконалили логічне й творче мислення.
Пані Мова залишила цінні слова- побажання, які потрібно було знайти в павутинці побажань. Це побажання перемоги, миру, добра, любові,злагоди, добробуту, гармонії,успіху.
Восьмикласники долучилися ще й до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності "Дороги України".
Рідна мова має велику силу- це мова перемоги, мова єдності.Спілкуймося українською мовою, всебічно вивчаймо , вдосконалюймо її.
Мова- наш захист, наша зброя!🇺🇦💙💛


Немає коментарів:

Дописати коментар