9/25/23

День з мистецтвом слова наживо

Завдяки сприянню депутатки Мостиської міської ради Марії Груник, педагогам та здобувачам освіти ОЗ «Твіржанський ЗЗСО І-ІІІст. – ЗДО»( директор Іванна ЩЕРБАТА) випала чудова нагода зустрітися з Іванною КОНДРАТІВ - молодою поетесою з Дрогобиччини, філологинею.

До слова, авторка - володарка унікальної, непересічної долі. У юності, побачивши пророчий сон, втратила майже на п'ять років дар мови. У той же період вступила на філологічний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка.
Перші проби пера робила ще в дитинстві. Свого часу багато писала на релігійну тематику. Сьогодні ж описує події воєнного часу, має багато патріотичної поезії, низку скорботних віршів на пошану полеглих Героїв-земляків і таких, що піднімають моральний дух краян.
Зараз активно працює над першою збіркою, організовує творчі зустрічі з ширшим колом людей, ознайомлює з власною творчістю усіх поціновувачів українського поетичного слова.
Приємним сюрпризом для глядачів стало розкриття таланту нашої Олесі МИДЛАК, учениці 10 класу. Дівчина, яка у своєму творчому доробку вже зібрала чимало чудових поезій, наповнених змістом та формою, змогла почерпнути досвід п. Іванни.
Як же гарно звучить українське слово! Поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі (Л. КОСТЕНКО).

 

Немає коментарів:

Дописати коментар