5/15/23

Тренінг з "Основ кібергігієни"

 

Діяльність в умовах сучасності вимагає обізнаності у сфері кібербезпеки. Постійно в цьому напрямку підвищують свою професійну компетентність учителі. З цією метою проводяться тренінги, семінари, які організовуються на обласному та міському рівнях. Учителі інформатики ЗЗСО Мостиської міської ради взяли участь у тренінгу "Основи кібергігієни", організованому за сприяння Департаменту освіти ЛОДА, І етап якого відбувся 04.05.2023р.
Директор Департаменту Олег ПАСКА дистанційно привітав усіх учасників, наголосивши на вагомості підвищення рівня обізнаності здобувачів освіти з кібербезпеки. Педагоги закладів ЗЗСО за одержаними матеріалами зможуть працювати з учнями, застосовуючи нові цифрові інструменти.
Начальник відділу освіти Мостиської міської ради Надія ГНАТОВСЬКА акцентувала увагу на потребі постійного підвищення кваліфікації вчителів інформатики, оскільки вони не лише працюють з учнями, але й відповідають за належне функціонування освітнього процесу, з урахуванням потреби дистанційного навчання (платформа Moodle, е-журнали, сайти закладів тощо).
Тренер Мирон ПАЦАЙ, заступник начальника відділу технічного нагляду та комп‘ютерного забезпечення Департаменту освіти і науки Львівської ОДА, тренер Української школи урядування, провів практичне заняття з учителями Мостищини за темами:
1️⃣ Соціальна інженерія;
2️⃣ Безпечне користування мережею «ІНТЕРНЕТ»;
3️⃣ Безпечне користування електронною поштою;
4️⃣ Шкідливе програмне забезпечення;
5️⃣ Безпека користування соціальними мережами;
6️⃣ Безпека мобільних пристроїв;
7️⃣ Фізична безпека;
8️⃣ Убезпечення від неправдивих повідомлень;
9️⃣ Правові засади кібергігієни.
Онлайн до зустрічі доєдналася Валерія ІВКОВА, капітан поліції, старший інспектор УПК у Львівській області ДКП НП України, яка розповіла про структуру та безпосередньо діяльність кіберполіції.
Тренінгове заняття проходило на базі ОЗ" Твіржанський ЗЗСО І-ІІІст-ЗДО" ( директор Іванна ЩЕРБАТА) в рамках засідання освітянської спільноти інформатиків ЗЗСО Мостиської міської ради. Ініціювала зазначену зустріч керівник ОС Оксана СОЛОДКЕВИЧ.
Сказати, що було цікаво - це не сказати нічого! Матеріал опрацьовувався на конкретних прикладах з життя. Для закріплення учасники виконали ряд практичних завдань. Це був лише 1 день тренінгу. Освітянська спільнота з нетерпінням чекає продовження!!!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар