4/13/23

" Тарасове слово звучить крізь віки"

 З метою відзначення 209-ої

річниці з дня народження Т.Г.Шевченка та вшанування його пам'яті 10 березня в ОЗ" Твіржанський ЗЗСО I-III ст.- ЗДО" ( директорка І.Щербата) було проведено позакласний захід "Тарасове слово звучить крізь віки", який підготували здобувачі освіти 7 і 9 класів під керівництвом учительки української мови та літератури О.Козак та вчителя музичного мистецтва С.Підбережника.
Учасники заходу представили своє бачення багатогранної постаті Т.Шевченка- поета, художника, політичного діяча.
Семикласниці по- творчому інсценізували романтичну баладу " Тополя", поєднавши танець, мелодію і поезію.
Дев'ятикласники й дев'ятикласниці у формі інсценізації, враховуючи реалії сьогодення, перенесли Шевченкових героїв у наші дні. Як і в часи Шевченка, так і сьогодні наші молоді хлопці йдуть на смерть, захищаючи свою країну, а їхні кохані Катрусі, матері Ганни чекають, моляться, вірять, волонтерять.
Інсценізація супроводжувалася піснями " Думи мої, думи...", " Мені однаково..." на слова Т.Шевченка у сучасному виконанні. Шевченкове слово завжди між нами, гнівне і ніжне, полум'яне і міцне.
Директорка закладу Іванна Щербата подякувала здобувачам освіти за цікавий, змістовний захід і закликала читати твори Кобзаря та берегти й виконувати його заповіти.
Сьогодні, в час війни, невмируще слово Тараса об'єднує націю, надихає наших захисників та захисниць і переконує у незламності нашого шляху до Перемоги.💙💛💙💛💙💛💙



Немає коментарів:

Дописати коментар